e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

ΕΡΤ NEWS: Συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β΄ [video]

18.2.2023. Τρία χρόνια μετά την τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας Ιερώνυμος Β΄ ανοίγει τις πόρτες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ΕΡΤNEWS και στον Κώστα Λασκαράτο.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Βιέννη: Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ενώπιον της Παναγίας Maria Candia

Ἱερὰ Παράκλησις ἐνώπιον τῆς Εἰκόνος τῆς Θεοτόκου Maria Candia στὴ Βιέννη, ὑπὸ τοῦ Σεβασμιωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Εὐγενίου.

Bittgebet vor dem viel verehrten Gnadenbild Maria Candia in Wien mit Seiner Eminenz Erzbischof Eugenios von Kreta.
Könyörgő kánon az Istenszülő Mária Candia szent ikonja előtt Bécsben,, Őeminenciája Kréta legtisztelendőbb érseke, Eugenios által.

"Καὶ ἀπολεῖται ὁ ἀσθενῶν ἀδελφὸς ἐπὶ τῇ σῇ γνώσει"


"Καὶ ἀπολεῖται ὁ ἀσθενῶν ἀδελφὸς ἐπὶ τῇ σῇ γνώσει, δι᾿ ὃν Χριστὸς ἀπέθανεν(Α' Κορ. 8, 11)

"Καὶ ἐξ αἰτίας τῆς γνώσεώς σου θὰ χαθῇ ὁ ἀδύνατος ἀδελφὸς γιὰ τὸν ὁποῖο πέθανε ὁ Χριστὸς" 

Σουηδίας Κλεόπας: Ο Alain Lefèvre, ο Alain Delon και το Ευαγγέλιο της Κρίσεως

Διάβασα χθες στο διαδίκτυο (kathimerini.gr) τη συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελένη Τζαννάτου ο διάσημος Γαλλοκαναδός πιανίστας Alain Lefèvre, στην οποία εξυμνεί την Ελλάδα και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να ζήσει μόνιμα στην Αθήνα.

Συγκινήθηκα από το ακόλουθο απόσπασμα της συνέντευξής του:

Μνημόσυνο των κεκοιμημένων Αστυνομικών στον Μητροπολιτικό Ναό Ζακύνθου


Σήμερα, Ψυχοσάββατο, 18.2.2023, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου των Ξένων πόλεως Ζακύνθου, μετά την θεία Λειτουργία, στην οποία συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λυκογιάννης και Μέγας Οικονόμος Διονύσιος Τσουκαλάς, εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Αστυνομικούς, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος. Παρέστησαν οι Αρχές της Ζακύνθου, με επικεφαλής τον Βουλευτή Ζακύνθου κ. Διονύσιο Ακτύπη.
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Γιαννόπουλος]

Η χειρότερη κόλαση

Γράφει ο π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΟΚΟΣ 

Ο Κύριος μόλις έχει συλληφθεί μετά το προδοτικό φίλημα του Ιούδα στον κήπο της Γεθσημανή και εν τω μέσω της νυκτός έχει οδηγηθεί «εις τον οίκον του αρχιερέως». Ο Πέτρος, ακολουθώντας από μακριά, μπαίνει στην αυλή του αρχιερέως και ανακατεύεται με τον όχλο και τους υπηρέτες, που λόγω του ψύχους ανάβουν φωτιά να ζεσταθούν. Εκεί όμως, εντελώς απροσδόκητα, μπρος στις καχύποπτες ερωτήσεις των υπηρετών αρνείται τρεις φορές τον Χριστό. Την τρίτη μάλιστα φορά προσπαθεί με όρκους και αναθέματα να αποσείσει από πάνω του κάθε υποψία για ενδεχόμενη σχέση και γνωριμία του με τον Χριστό. Αμέσως τότε λάλησε ο πετεινός.