e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Κυριακή Απόκρεω, 7.3.2021, στη Φανερωμένη εν Βανάτω Ζακύνθου


Πρωί Κυριακής των Απόκρεω, 7η Μαρτίου 2021, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου εν Ζακύνθω, με ολίγους σχετικώς εκκλησιαζόμενους, στο πλαίσιο των προφυλάξεων έναντι του επιμένοντος Κορονοϊού. 
     Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσε ιεροψαλτικώς ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, ο οποίος μάλιστα ομίλησε προς τους πιστούς για το κριτήριο της Αγάπης στη μέλλουσα Κρίση για την κατάκτηση της θεώσεως.

Κυριακή Απόκρεω 2021 υπό τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας [video-photos]


Πρωί Κυριακής των Απόκρεω 2021 στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ των χρυσών τρούλων Κιέβου, έγινε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεστώτος του οικείου Προκαθημένου, Μακ. Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου. Στο τέλος αναπέμφθηκε ειδική Δέηση υπέρ απαλλαγής από την Πανδημία του Κορονοϊού.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Μια επιπλέον Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Ζακύνθου [60 photos]


Πρωί Κυριακής των Απόκρεω, 7 Μαρτίου 2021, στον Ναό της Αγίας Τριάδος πόλεως Ζακύνθου, κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Λειτουργία, προεστώτος του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, χειροτονήθηκε Διάκονος ο επί σειρά ετών Ιεροψάλτης του εν λόγω Ναού κ. Ιωάννης Μπούτης, εκ της ιεράς πόλεως του Μεσολογγίου ορμώμενος,  νυμφευμένος δε και μόνιμος κάτοικος της Ζακύνθου. 
     Tο εκκλησίασμα ήταν περιορισμένο, ως ορίζει η σχετική ΚΥΑ για την αποφυγή της διάδοσης του φονικού Covid-19,  οποίος ταλανίζει τις κοινωνίες μας.
[Φωτογραφίες: Γιάννης Καμπιώτης]

Κυριακή Απόκρεω, 7.3.2021, στη Σμύρνη


Υπό περιοριστικά μέτρα καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας τελέσαμε σήμερα τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Απόκρεω. Καλή Τεσσαρακοστή να έχουμε!

Θετικός Covid-19 ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου. Δύο ιερείς ακόμα θετικοί σε καραντίνα


πηγή: Cretapost.gr

Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός υπεβλήθη σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό 

Σε καραντίνα βρίσκεται ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Σεβασμιώτατος, υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ και τη συνέχεια μπήκε σε καραντίνα. 

Ο ίδιος δήλωσε στο flashnews.gr, ότι είναι καλά στην υγεία του, δεν έχει υψηλό πυρετό ενώ φέρει ήπια συμπτώματα, οπότε και εργάζεται κανονικά από το σπίτι του. 

Η Ομιλία του Oικουμενικού Πατριάρχου σε Αντιπροσωπεία Βουλευτών εξ Ουκρανίας [αγγλιστί - ουκρανιστί - video]

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας 

Welcoming Remarks by His All-Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew to a Delegation of Members of the Ukrainian Parliament 
(Phanar, March 6, 2021) 

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκφράζει την συμπαράστασή του προς τους σεισμοπλήκτους της Θεσσαλίας

Τη συμπαράσταση και τη συμπάθεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τους σεισμοπλήκτους της Θεσσαλίας, η οποία επλήγη από τους δύο ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, εξέφρασε η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με Γράμματά του προς τους Σεβ. Μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.
Η Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως και προσωπικά ο Παναγιώτατος, αυτές τις δύσκολες ώρες της δοκιμασίας για τους κατοίκους της Θεσσαλίας, προσεύχονται για την ανακούφιση όλων των πληγέντων, για την ταχεία αποκατάσταση των ζημιών, καθώς και για την ενίσχυση των αρμοδίων κρατικών και τοπικών αρχών στο δύσκολο έργο τους.

Κυριακή Απόκρεω, 7.3.2021, με Πατριαρχική Χοροστασία, στο Φανάρι [video]


Πρωί Κυριακής των Απόκρεω, 7ης Μαρτίου 2021, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, υπό τις προϋποθέσεις για την μη διάδοση του Κορονοϊού.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Κυριακή Απόκρεω, 7.3.2021, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου των Ξένων πόλεως Ζακύνθου [video]


Πρωί Κυριακής των Απόκρεω, 7 Μαρτίου 2021, σε καιρό πάντα Πανδημίας, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου των Ξένων πόλεως Ζακύνθου, ιερουργούντος του Εφημερίου, Μ. Οικονόμου Διονυσίου Τσουκαλά.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΤΗΛΕΜΕΤΑΔΟΣΗ: 

Κυριακή Απόκρεω, 7.3.2021, στον Ναό Αγίων Πάντων πόλεως Κερκύρας [live]

Πρωί Κυριακής Απόκρεω, 7ης Μαρτίου 2021, στον Ναό των Αγίων Πάντων και Παναγίας των Βλαχερνών πόλεως Κερκύρας, με ανοικτές τις πύλες, αλλά με ολίγους πιστούς, λόγω του φόβου για την διάδοση του επιμένοντος Κορονοϊού. Ιερούργησε ο Εφημέριος, Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Μουρτζανός.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΜΕΤΑΔΟΣΕΩΣ:

Κυριακή Απόκρεω, 7.3.2021, στον Ναό Αγίου Ελευθερίου πόλεως Κερκύρας [live]


 Πρωί Κυριακής Απόκρεω, 7ης Μαρτίου 2021, στον Ναό του Αγίου Ελευθερίου και Αγίας Άννης, κεντρικό της πόλεως των Κορφών, με ανοικτές πύλες, αλλά με πολύ περιορισμένο αριθμών εκκλησιαζομένων, λόγω του υπάρχοντος και ακόμη περιρρέοντος  κινδύνου για τη μετάδοση του καταστροφικού Κορονοϊού. Λειτούργησε ο οικείος Εφημέριος, Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κοσκινάς. 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΜΕΤΑΔΟΣΕΩΣ: