e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Την Τετάρτη στη Ζάκυνθο ο Επίσκοπος Φωτικής

Από την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου ευχαρίστως ανακοινώνεται ότι την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010, με το πλοίο των 5.15 μ.μ. από την Κυλλήνη, μαζί με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, θα αφιχθεί στο νησί μας ο νεοχειροτονηθείς Επίσκοπος Φωτικής κ. Διονύσιος.

Στις 6.30 μ.μ. θα γίνει Προσκύνημα στον Ναό του Πολιούχου μας Αγίου Διονυσίου (δέηση ενώπιον του Σεπτού Σκηνώματος) και αμέσως μετά μικρή δεξίωση στο Αρχονταρίκι της Μονής, όπου όσοι επιθυμούν θα μπορέσουν να ευχηθούν στον νέο Επίσκοπο της Εκκλησίας, ο οποίος στις επόμενες μέρες θα ιερουργήσει κατά τις εορταστικές Συνάξεις και Τελετές για την Ένωση των Επτανήσων (21η Μαΐου) και την Πεντηκοστή (Κυριακή και Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος).

Ως γνωστόν, ο κ. Διονύσιος κατάγεται από το νησί μας, τη Ζάκυνθο, είναι πνευματικό ανάστημα του Μητροπολίτη μας από την αρχή της διακονίας του στην Εκκλησία, υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως εξομολόγος και ιεροκήρυκας στη Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού και την προηγούμενη Πέμπτη, εορτή της Αναλήψεως, έλαβε από τον Μητροπολίτη μας τον τρίτο βαθμό της Ιεροσύνης, ως βοηθός Επίσκοπος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Φωτικής.

Συμμετοχή της Ζακύνθου στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Νέοι - Εκκλησία - Πολιτισμός"


Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος «Νέοι - Εκκλησία - Πολιτισμός», που διοργάνωσε φέτος το Γραφείο της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Μητρόπολη Ζακύνθου έλαβε μέρος στους Διαγωνισμούς Έκφρασης και Δημιουργίας Εφήβων και Νέων, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην 5η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αιτωλοακαρνανίας και Νησιών Ιονίου), στο Μεσολόγγι, το περασμένο Σάββατο 15 Μαΐου 2010.


Από τη Μητρόπολη Ζακύνθου έλαβαν μέρος 19 μαθητές Λυκείου, με ευπρόσωπες συμμετοχές στους διαγωνισμούς Λογοτεχνίας και Εικαστικών (φωτογραφίας και ζωγραφικής) ως εξής:

Λογοτεχνίας:
1. Αλέξανδρος Γιατράς  2. Έλενα Πέττα 3. Λιλιάννα Ζουρμπάνου 4. Σαμπίνα Μπανούση 5. Παυλίνα Παπαδάτου 6. Αμαλία Κυπριώτη 7. Αγγελική Λευτάκη  8. Ιωάννα Σταμίρη 9. Χριστίνα Βρέκα

Ζωγραφικής:
1. Σπύρος Σεμιτέκολος 2. Σπύρος Στήθος 3. Θοδωρής Βισβάρδης 4. Αθηνά Αβούρη 5. Ελισάβετ - Ιωάννα Λίβου 6. Αναστασία Λαγοπόδη

Φωτογραφίας:
1. Ιωάννης - Πορφύριος Καποδίστριας 2. Ασημίνα Ακτύπη 3. Ρουμβίνη Έκτωρα 4. Σοφία Βιλιάρδου
Σημειωτέον ότι Σύνδεσμος Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ήταν ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Μπιάζης, με την αμέριστη συμπαράσταση του θεολόγου καθηγητή Διονυσίου Ζαφειρόπουλου.

Τα αποτελέσματα των διαγωνισμών θα ανακοινωθούν εν καιρώ, τα δε έργα θα εκτίθενται από την Δευτέρα 23 Μαΐου 2010 έως το τέλος Αυγούστου 2010 στον προθάλαμο του Εκκλησιαστικού Μουσείου της Μονής Αγίου Διονυσίου.