Ιδιοκτήτης: π. Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Ι. Μ. Ζακύνθου. Είναι e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου. Οι κ.κ. δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα μόνο σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, κατόπιν συνεννοήσεως και πάντως με αναφορά του συγκεκριμένου συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

Η εορτή των Προστατών της Παιδείας Τριών Ιεραρχών


Με την προσέλευση πληθώρας παιδιών, τα οποία γέμισαν ασφυκτικά τον ναό της Παναγούλας μας αλλά και την πλατεία, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο καθιερωμένος σχολικός εκκλησιασμός για την εορτή της Παιδείας, τιμώντας ευχαριστιακά τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών Προστατών της: Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Περισσότερες από τριακόσιες όμορφες παρουσίες, γλυκές φωνούλες, το μέλλον της περιοχής μας επί το αυτό! 
Μίλησε επίκαιρα και εμπεριστατωμένα ο Θεολόγος του Γυμνασίου Βανάτου κ. Παναγιώτης Μελέτης, ο οποίος απέσπασε ένα ολόθυμο και αυθόρμητο χειροκρότημα. Ο εκκλησιασμός των Σχολείων που εδρεύουν στο Μπανάτο τέλειωσε με αθρόα προσέλευση στη Θεία Ευχαριστία, Αρτοκλασία και ανταλλαγή θερμών ευχών!
Φωτορεπορτάζ: Βαλάντης Δρογγίτης