Ιδιοκτήτης: π. Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Ι. Μ. Ζακύνθου. Είναι e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου. Οι κ.κ. δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα μόνο σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, κατόπιν συνεννοήσεως και πάντως με αναφορά του συγκεκριμένου συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2008

"ήλθες, εφάνης, το φως το απρόσιτον"


Με την αθρόα συμμετοχή των ενοριτών μας γιορτάσαμε σήμερα τα Φώτα και στο Μπανάτο. Κλίμα ευλάβειας επικράτησε και όλοι μεταλάβαμε του Μεγάλου Αγιασμού, ο οποίος τελέστηκε από τον Εφημέριό μας π. Παναγιώτη Καποδίστρια στο μεγαλοπρεπώς ευπρεπισμένο πάλκο, σύμφωνα με τη ζακυνθινή Παράδοση.

Από την επίσημη αυτή λατρευτική μας στιγμή προέρχονται και οι δημοσιευόμενες εδώ φωτογραφίες.


2 γνώμες:

Βυτιναιος είπε...

Παλιά βάζαμε και μεις πορτοκάλια στην κολυμβήθρα κατά τον αγιασμό των Θεοφανείων. Τώρα δυστυχώς το έθιμο έχει εκλείψει και κανείς δε θυμάται τι συμβόλιζαν. Διάβασα ότι το ίδιο γίνεται και στη Λευκάδα. Μπορείς να μου πεις τι συμβολίζουν τα πορτοκάλια σε σας;
7 Ιανουάριος 2008 10:30 μμ

None είπε...
Καλοχρονάχετε όλοι, γνωστοί, φίλοι κ' εχθροί.
9 Ιανουάριος 2008 10:40 μμ