Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Ι. Μ. Ζακύνθου. Είναι e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου. Οι κ.κ. δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα μόνο σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συγκεκριμένου συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Νυχθημερόν παρόντες στο "Νυχθημερόν"!

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009

Δέος και κατάνυξη στα "Μπασίματα" του Αγίου Διονυσίου
Ολοκληρώθηκαν σήμερα, στις 11 το πρωί και μέσα σε κλίμα έντονης κατάνυξης, οι λειτουργικές - λατρευτικές συνάξεις για τον Άγιο Πολιούχο της Ζακύνθου.
Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προέστη ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, ενώ συλλειτούργησαν οι Αρχιερείς Θηβαΐδος κ. Πορφύριος, Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, Κορωνείας κ. Παντελεήμων και Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος. Το Κήρυγμα της ημέρας έκαμε ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Σιφναίος.
Ακολούθησε η κατά παράδοσιν περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου τρεις φορές εντός του Ναού κι εντέλει Δέηση ενώπιόν Του.* Αυτό το β΄ Video είναι από την Erztv