Ιδιοκτήτης: π. Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Ι. Μ. Ζακύνθου. Είναι e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου. Οι κ.κ. δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα μόνο σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, κατόπιν συνεννοήσεως και πάντως με αναφορά του συγκεκριμένου συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009

Δέος και κατάνυξη στα "Μπασίματα" του Αγίου Διονυσίου
Ολοκληρώθηκαν σήμερα, στις 11 το πρωί και μέσα σε κλίμα έντονης κατάνυξης, οι λειτουργικές - λατρευτικές συνάξεις για τον Άγιο Πολιούχο της Ζακύνθου.
Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προέστη ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, ενώ συλλειτούργησαν οι Αρχιερείς Θηβαΐδος κ. Πορφύριος, Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, Κορωνείας κ. Παντελεήμων και Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος. Το Κήρυγμα της ημέρας έκαμε ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Σιφναίος.
Ακολούθησε η κατά παράδοσιν περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου τρεις φορές εντός του Ναού κι εντέλει Δέηση ενώπιόν Του.* Αυτό το β΄ Video είναι από την Erztv