e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Αρχιερατικός Εσπερινός για τον Άγ. Παντελεήμονα στον Λόγγο του Αγ. Διονυσίου Ξηροκάστελου εν Ζακύνθω


Εσπέρας 26ης Ιουλίου 2021 στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος στο Μετόχιο της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, στον "Λόγγο του Αγίου Διονυσίου" Ξηροκάστελου. Χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄.

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Πόλεως, όσοι είμεθα, όποιοι είμεθα, είμεθα μία οικογένεια”

OIKOYMENIKO ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Ο Παναγιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας Παρασκευής Πικριδίου

"H Αγία Οσιοπαρθενομάρτυς Παρασκευή, η οποία ιδιαιτέρως τιμάται από τους ευσεβείς Χριστιανούς όχι μόνον της Πόλεως, αλλά και της Ρουμανίας, μαζί με την Οσία Παρασκευή την Επιβατηνή, κατέστη κρίκος συνδετικός της Μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως μετά των ενταύθα Ρουμάνων πιστών", ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην ομιλία του, μετά τη Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε σήμερα, Δευτέρα, 26 Iουλίου 2021, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πικριδίου, που έχει παραχωρηθεί από το Πατριαρχείο προς εξυπηρέτηση της Ρουμανόφωνης παροικίας της Πόλεως. "Η κανονική παράδοσις της Ορθοδόξου Εκκλησίας ορίζει ότι εις κάθε πόλιν πρέπει να υπάρχη ένας μόνον κυριάρχης Επίσκοπος, ο οποίος είναι ο πνευματικός πατήρ όλων των πιστών, όλων των Ορθοδόξων που ζούν εις αυτήν την πόλιν, ανεξαρτήτως εθνοτικής καταγωγής", επισήμανε ο Παναγιώτατος και συνέχισε: "Συνεπείς τηρηταί της Ορθοδόξου κανονικής τάξεως και εκκλησιολογίας, όλοι εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Πόλεως, όσοι είμεθα, όποιοι είμεθα, είμεθα μία οικογένεια, η οποία τελεί υπό τον Αρχιεπίσκοπον Κωνσταντινουπόλεως, τον Ποιμενάρχην των ενταύθα Ρωμιών, Ρουμάνων, Ρώσων, Ουκρανών, Βουλγάρων, Γεωργιανών. Όλοι είσθε τέκνα πεφιλημένα του Οικουμενικού σας Πατριάρχου".

Αρχιερατική Λειτουργία για την Αγία Παρασκευή στα Θεραπειά ΚΠόλεως [video]

Σήμερα, Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Θεραπείων εγινε εόρτια Θ. Λειτουργία, προεστώτος του οικείου Μητροπολίτου, Σεβ. Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Πατριαρχική Χοροστασία στον πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας Παρασκευής Πικριδίου (Χάσκιοϊ)

Πατριαρχική Χοροστασία σήμερα, Δευτέρα 26η Ιουλίου 2021, κατά την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής Πικριδίου (Χάσκιοϊ).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ:

Χειροτονία σε Πρεσβύτερο και χειροθεσία σε Αρχιμανδρίτη π. Προκοπίου Κλάδη στην εορτή της Αγ. Παρασκευής Τρικάλων [photos]

Χειροτονία σε Πρεσβύτερο και χειροθεσία σε Αρχιμανδρίτη π. Προκοπίου Κλάδη του Ζακυνθίου, κατά την Αρχιερατική Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό της Αγ. Παρασκευής συνοικίας Βαρουσίου (παλιάς πόλης) των Τρικάλων, έλαβαν χώραν σήμερα, 26η Ιουλίου 2021, ημέρα τιμής και μνήμης της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής. 

Θυμίζουμε ότι ο νέος Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης είναι κατά σάρκα αδελφός του Αρχιμανδρίτου Διονυσίου Κλάδη, Καθηγουμένου της Μονής Αγίου Προκοπίου Πύλης Τρικάλων. Τα δύο αδέλφια, εκ Ζακύνθου ορμώμενα, ανέλαβαν, επάνδρωσαν και έδωσαν νέα πνοή και προοπτική στο ιστορικό αυτό Μοναστήρι.

[Φωτογραφίες: Δημήτρης Καραγιάννης]

Η εις Επίσκοπον χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Γαλλίας [Ανακοίνωση εκ Φαναρίου]

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος την Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, προέστη της Θ. Λειτουργίας στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, συμπαραστατούμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και Προύσης κ. Ιωακείμ. Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας τελέστηκε η εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Δημητρίου.