e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Σήμερα, στο Ground Zero, Τρισάγιο για τους Νεκρούς των Δίδυμων Πύργων


Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος γράφει στο facebook πριν λίγα λεπτά:

Η Γαλλία αποχαιρέτησε τον μακαριστό π. ΝΙΚΟΛΑΟ ΞΕΝΟ. Τρισάγιο από τον Επίσκοπο Ρηγίου


Τρισάγιο ετελέσθη σήμερα το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρηγίου κ. Ειρηναίο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού π. Νικολάου Ξένου, Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας.

Η εορτή της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στο Κίεβο

Σήμερα το πρωί, 11.9.2020 (29.8, κατά το ιουλιανό ημερολόγιο), ημέρα μνήμης της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, έγινε Ευχαριστιακή Σύναξη στον χρυσότρουλο Ναό του Αγίου Μιχαήλ Κιέβου, προεστώτος του Μακ. Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου.

Συνάντηση Μητροπολίτη Αξώμης με ΥΦΥΠΕΞ, αρμόδιο για Απόδημο Ελληνισμό

Την 11η Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, προκειμένου να συναντηθεί με τον Εξοχ. Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Κώστα Βλάση. 

Η μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Προδρόμου στη Σεβάστεια, όπου ο Τάφος Του [video-photos]


Τήν Παρασκευήν, 29ην Αὐγούστου/ 11ην Σεπτεμβρίου 2020, τό Πατριαρχεῖον ἐτέλεσε τήν μνήμην τῆς ἀποτομῆς τῆς σεπτῆς κεφαλῆς τοῦ Τιμίου Προδρόμου καί Βαπτιστοῦ Ἰωάννου.

Η εορτή της Αποτομής της Κεφαλής του Αγίου Προδρόμου στην Beit Jala της Παλαιστίνης [video]

Σήμερα, 11 Σεπτεβρίου 2020 (29/8, κατά το ιουλιανό ημερολόγιο), εορτή της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, Ιερατικό Συλλείτουργο στον Ναό της Παναγίας Μπετζάλλα Παλαιστίνης, προεστώτος του Πατριαρχικού Επιτρόπου, Αρχιμανδρίτου Ιγνατίου Καζάκου και συλλειτουργούντων των Εφημερίων της αραβόφωνης αυτής ανθούσης Ενορίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ:

Ιεραποστολικό videoμήνυμα του Εφηφισμένου Επισκόπου Άσσου κ. Τιμοθέου


Ο Θεοφ. Εψηφισμένος Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος (Louis Antonio Torres Esquivel), ο οποίος θα είναι βοηθός Επίσκοπος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεξικού κ. Αθηναγόρου, όντας μάλιστα ελληνομαθής, μιλά προς όλους μας μες από ένα βιντεομήνυμα, για να πληροφορήσει περί της ιεραποστολικής διακονίας του, στα σύνορα Κολομβίας και Βενεζουέλας, όπου δραστηριοποιείται. 

Μάλιστα ο ίδιος σημειώνει: "Όταν σας δείχνω αυτά, δεν είναι για να πείτε τι καλός είναι ο Τιμόθεος, αλλά να αφήσω ένα μήνυμα προς εσάς για ό,τι πρέπει να κάνουμε... Να μάθουμε ότι χριστιανική ζωή είναι και καθημερινή ζωή και καθημερινή ζωή είναι και χριστιανική ζωή... Εγώ αμαρτωλός και όχι καλός είμαι... Αυτό είναι έργο Θεού και όχι ανθρώπινο έργο"

Από μέρους μας, ευχόμαστε και προσευχόμαστε να τον χαριτώνει ο Άγιος Θεός σε έργα φιλανθρωπίας, οδηγώντας συνάμα τον λαό στην αγκαλιά της όντως Αγάπης. Άξιος!!! 

Στα φωτεινά μονοπάτια της Αγίας Θεοδώρας Βάστα Αρκαδίας, 11/9, ημέρα της μνήμης της [video]