e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας ετοιμάζει η Μητρόπολη Ζακύνθου


ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:

356η μέρα εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος Κ. Ονισένκο σχολιάζει [video-photos]

14 Φεβρουαρίου 2023, δηλαδή 356η μέρα της άναδρης και λυσσαλέας εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο σχολιάζει τα συμβαίνοντα με τον δικό του χαρακτηριστικό κι ευθύ τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέδωσε στον Νομάρχη της Πόλεως οικονομική βοήθεια υπέρ των σεισμοπλήκτων

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο, επισκέφθηκε σήμερα, 14 Φεβρουαρίου 2023, τον Εξοχ. Νομάρχη της Πόλεως κ. Ali Yerlikaya και του εξέφρασε εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ρωμαίικης Κοινότητας τα θερμά συλλυπητήρια για τις χιλιάδες των θυμάτων του φονικού σεισμού που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία, ευχόμενος ο πανοικτίρμων Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους και να δίδει δύναμη στους οικογενείς τους. 

Συγχαρητήρια Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Ἀφρικῆς κ.κ. Θεόδωρος Β΄, πληροφορηθείς μετά χαράς την εκλογή του κ. Νικολάου Χριστοδουλίδη ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, απέστειλε προς Αυτόν από την Κένυα, την 14η Φεβρουαρίου 2023, το ακόλουθο συγχαρητήριον Πατριαρχικό Γράμμα:

Ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου εξιστορεί τη φρίκη των σεισμών της Τουρκίας

Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΛΜΟΥΚΟΥ | Εθνικός Κήρυξ, 14.2.2023

Ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος ήταν από τους πρώτους, τη δεύτερη κιόλας μέρα, που με άλλους οκτώ από την Ίμβρο βρέθηκαν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Αντιόχειας κομίζοντας ανθρωπιστική και χρηματική βοήθεια. Ο Μητροπολίτης Κύριλλος εξιστόρησε αποκλειστικά στον «Εθνικό Κήρυκα» τα όσα είδε και βίωσε, τα οποία κυριολεκτικά δεν χωράει ανθρώπινος νους.

Ιδού η συνομιλία μας:

Εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα 'ρθεις

Ε Π Ε Τ Ε Ι Ο Σ !

[Αυτές τις μέρες, αρχές Φεβρουαρίου, του 2023, συμπληρώνονται 15 συναπτά έτη, αφότου ο πατήρ Παναγιώτης Καποδίτριας, από το Μπανάτο, που επιμελείται το e-περιοδικό, ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ, μου πρότεινε συνεργασία! Κάτι που με χαρά αποδέχτηκα, παρά το γεγονός ότι τότε εργαζόμουν πολλές ώρες, είχα μεγάλη δραστηριότητα στα εδώ, λογοτεχνικά δρώμενα, έγραφα, είχα ήδη εκδώσει τέσσερα (4) βιβλία και πολύ απασχολημένη με την οικογένειά μου, ιδιαίτερα με τα εγγόνια μου! Φοβόμουν, μήπως δεν τα καταφέρνω να βρίσκω τον απαιτούμενο χρόνο. Εκεί που υπάρχει ισχυρή θέληση, όμως, βρίσκεται πάντα τρόπος! 15 ολόκληρα χρόνια, όπου απουσίασα μόνο, για σοβαρούς λόγους υγείας, έναν ή δύο μήνες, το 2018!