Ιδιοκτήτης: π. Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Ι. Μ. Ζακύνθου. Είναι e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου. Οι κ.κ. δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα μόνο σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, κατόπιν συνεννοήσεως και πάντως με αναφορά του συγκεκριμένου συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009

Η κοπή της Βασιλόπιτας στην Grenoble


Φίλοι από την γαλλική πόλη Grenoble είχαν την καλοσύνη να μάς πληροφορήσουν για την κοπή της Βασιλόπιτας στην εκεί Ελληνορθόδοξη Ενορία του Αγίου Γεωργίου, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 10 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ναού. Στη θερμή αυτήν εκδήλωση παρέστησαν οι τα πρώτα φέροντες της Ενορίας και της Κοινότητας, πληθώρα Ελλήνων, μαζί με τους οικείους και φίλους τους.


Να θυμίσουμε ότι εκεί εφημερεύει ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεράσιμος Σκαρτσής, Ζακύνθιος και συμφοιτητής του Εφημερίου μας. Περισσότερα γι' αυτή τη σφύζουσα ελληνορθόδοξη κυψέλη στις Γαλλικές Άλπεις, δείτε στην παρουσίαση του π. Π.Κ. Μια εβδομάδα με τους Έλληνες της Γκρενόμπλ.

[Φωτό: π. Π.Κ., 2006]