e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

"Σηκώθηκε" ο Άγιός μας!








Με τα "Βγαλσίματα του Αγίου" άρχισε πριν λίγο, στις 11 ακριβώς το πρωί, η χειμερινή εορτή του Πολιούχου και Προστάτη των απανταχού Ζακυνθίων Αγίου Διονυσίου, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης, του θαυματουργού. Οι Πατέρες της Μονής Του, "σήκωσαν" το σεπτό Σκήνωμα από την αργυρόγλυπτη Λάρνακά Του και το τοποθέτησαν μπροστά στην Αγία τράπεζα, από όπου, στις 5 το απόγευμα θα λιτανευθεί εντός του Ναού και θα εναποτεθεί στη "Θύρα" Του για προσκύνηση.

Πληροφορούμε, ιδιαίτερα του απόδημους φίλους και συμπατριώτες, ότι το διαδικτυακό κανάλι intv.gr θα μεταδώσει απευθείας τόσο τον πανηγυρικό Εσπερινό, απόψε στις 5 μ.μ., όσο και το πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο αύριο από τις 8 π.μ. και εξής. Για να έχετε πρόσβαση στα εν Ζακύνθω, αρκεί, κατ' εκείνες τις ώρες, να κάνετε κλικ εδώ. Επίσης, τις Ακολουθίες θα μεταδώσει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος και (τη Λειτουργία της Παρασκευής) η ΕΤ1.




4 σχόλια:

daniel είπε...

Βοηθειά μας η Χάρη Του!!!
Και του Χρόνου με υγεία και χαρά!
Ευχαριστώ πάτερ μου για την πληροφορία περί απευθείας αναμετάδοση, για τον Εσπερινό, λίγο δύσκολο λόγω ώρας, η λειτουργία, όμως, θα αρχίσει με δική μας ώρα, 6 απόγευμα, θα προσπαθήσω να είμαι σπίτι και ελεύθερη να ακούσω έστω και μέρος!
Πολλές ευχές κι αγάπη,
δ.μ.τ.

wwwAnnatsoukalakoufou.gr είπε...

Χρόνια πολλά, σε σας πάτερ Παναγιώτη και σε όλους τους απανταχού Ζακυνθίους, ο πολιούχος μας ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ να ειναι πάντοτε βοηθός μας . φιλικώτατα, Άννα ΤσουκαλάΚουφού.

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Πάτερ τὴν εὐχή σας.
Καλὴ δύναμη εὐχόμαστε αὔριο στὸ σεβασμιότατο, σὲ σᾶς καὶ ὅλη τὴν ἀδελφότητα τῆς Μονῆς τοῦ Ἁγίου μας. Νὰ μοῦ προσέχετε τὴ μανούλα μου ποὺ κατάφερε φέτος νὰ προσέλθῃ.
Ἐμεῖς λόγῳ ἐγκυμοσύνης παραμένουμε στὰ "ξένα".
Τὴ σημερινὴ μέρα μάλλον τὴ γιόρταζε ἰδιαίτερα ὁ Ἅγιος μας καθὼς ἀπὸ τὴν κουρὰ καὶ μέχρι τὴν χειροτονία του εἰς έπίσκοπο ἔφερε τὸ ὄνομα τοῦ ὄντως Προφήτου Δανιήλ.
Χρόνια πολλὰ καὶ καλὸ Παράδεισο, σὲ ὅλους τοὺς ἑορτάζοντες τὸν Ἅγιό μας μὰ καὶ τὸν Ἅγιο Προφήτη Δανιήλ.

Μὲ τὶς πρεσβεῖες τους νὰ ἔχουμε δύναμη καὶ ἀνδρεία νὰ συγχωροῦμε καὶ νὰ θυμόμαστε!

Ενορία Αγίου Ελευθερίου Κέρκυρας είπε...

Καλή πανήγυρη, ο Άγιος της συγγνώμης να μας σκέπει και να μας ευλογεί. Χρόνια πολλά.!!!!!!!!!!