e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Παρουσίαση τιμητικής έκδοσης για τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Παπαγεωργίου

  Ανταπόκριση: Θωμάς Αναστασιάδης / Γιαννιτσά  










Χθες, Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών τής Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, παρουσίαση βιβλίου, αφιερωμένου στην μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ Παπαγεωργίου (φωτό 1), στο οποίο περιέχονται στιγμές από τον βίο και την πολιτεία του, υπό τον τίτλο “Μνήμη Μητροπολίτου Παντελεήμονος Παπαγεωργίου. Αναμνήσεις από τη ζωή, το έργο και τη μαρτυρία του”Η έκδοση αυτή (2012) είναι της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και περιέχει τα Πρακτικά Επιστημονικής Διημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Νομού Πέλλας.

Διοργανωτές τής εν λόγω παρουσίασης -απ' όπου και όλα τα ανωτέρω φωτοστιγμιότυπα- ήταν Καθηγητές τής Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ (στην 2η φωτό, ο Καθηγητής Πέτρος Βασιλειάδης). Παρόντες πολλοί Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, οι Σεβ. Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, οι Επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και Θερμών κ. Δημήτριος και πολύς κόσμος (φωτ. 2η και 4η).

Δεν υπάρχουν σχόλια: