e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

"Αναμέλπομεν εφύμνιον, οι γινώσκοντές σε Θεομήτορα"

  Στιγμές από τον αποψινό Παρακλητικό Κανόνα στον Κήπο της Παλαιάς Βλαχέραινας Μπανάτου  































Πάμπολλοι Ενορίτες μας συνέρρευσαν απόψε το δειλινό στον ευκτήριο οίκο της Παλαιάς Βλαχέραινας Μπανάτου, για να συμψάλουμε τον Παρακλητικό Κανόνα προς τη Χάρη της Θεομήτορος. Όλοι είχαν έναν καλό λόγο να εκφράσουν για την κατάνυξη που εμπνέει ο ιερός αυτός τόπος! 

Στην ομιλία του ο π. Παναγιώτης κάλεσε τους ενορίτες σε πνευματική εγρήγορση ενόψει δύσκολων ημερών που έρχονται για το σύνολο του Ελληνικού Λαού, στο πλαίσιο της Κρίσης και της νέας Κατοχής, που υφιστάμεθα ήδη. Η Παναγία αποτελεί την Παρηγορήτρα Μάνα, στην ποδιά της οποίας κουρνιάζουμε εμείς οι ταλαίπωροι, για ν' αντλήσουμε δύναμη εκ ύψους. 

Στο τέλος της Παράκλησης, μετά το προσκύνημα στην Καθέδρα της Παναγίας, ο Εφημέριος διένειμε σε όλους ανεξαίρετα πλαστικοποιημένες εικόνες της Θεοτόκου, οι δε επόπτες του ναϋδρίου προσέφεραν αναψυκτικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: