e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Λειτουργική δραστηριότητα στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου πόλεως Ζακύνθου




Ο μικρός Ναός, ο τιμώμενος επ' ονόματι της Παναγίας της Οδηγήτριας και του Αγίου Φανουρίου, στο κέντρο της πόλεως Ζακύνθου, παρεκκλήσιο της Ενορίας Θείας Αναλήψεως και Αγίων Τεσσαράκοντα, οικοδομήθηκε πριν από είκοσι περίπου χρόνια στον τόπο, όπου υπήρχε προσεισμικά ο παλαίφατος Ναός της Οδηγήτριας. Ο σημερινός ναΐσκος αγαπάται ιδιαίτερα από τους Ζακυνθινούς, διότι τους δίνεται η ευκαιρία, διαβαίνοντας για τις δουλειές τους, στο κεντρικότερο σημείο τση Χώρας, να ανάψουν το κερί τους και να εκφράσουν την ικεσία τους, τόσο στην Θεομήτορα, όσο και στον Άγιο Φανούριο. 

Λαμβάνοντας υπόψη του τα ανωτέρω ο νέος Εφημέριος της Ενορίας αυτής, ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης, ανακοινώνει ότι κάθε Τετάρτη το απόγευμα, (ώρα 5 τώρα το χειμώνα), θα ψάλλεται Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Φανούριο με επίκαιρη ομιλία κάθε φορά, ευλογώντας μάλιστα τις ενδεχόμενες Φανουρόπιτες των πιστών, το δε τελευταίο Σάββατο κάθε μηνός θα τελείται Θεία Λειτουργία

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε να επιτύχει η ποιμαντική αυτή δραστηριότητα του π. Χαραλάμπη και με την ευκαιρία αυτή δημοσιεύουμε ορισμένες φωτογραφίες μας από το συγκεκριμένο Παρεκκλήσιο, αποτυπωμένες κατά τον Εσπερινό του Αγίου Φανουρίου, το 2011. 
















Δεν υπάρχουν σχόλια: