e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Αρχιερατική Λειτουργία προς τιμήν της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στο ορεινό χωριό Μαριές της Ζακύνθου


Πρωί Κυριακής, 22ας Ιουλίου 2018, στον πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, του ορεινού χωριού Μαριές της Ζακύνθου. 
     Εκεί, στις ακτές της περιοχής -κατά την ισχύουσα τοπική παράδοση και αγιολογία- προσορμίστηκε το πλοίο που μετέφερε στη Ρώμη δύο Μαρίες, την Μαγδαληνή και του Κλωπά, με απώτερο στόχο τους να παραπονεθούν αυτοπροσώπως στον Ρωμαίο Αυτοκράτορα για την άδικη καταδίκη και θανάτωση του Ιησού του Ναζωραίου. Λόγω θαλασσοταραχής σταμάτησαν στην βορειοδυτική Ζάκυνθο, όπου πρώτες αυτές κήρυξαν τον Χριστόν στους εντοπίους, πολύ πριν από τον Απόστολο Παύλο στην άλλη Ελλάδα. 
     Αναμιμνησκόμενη η Εκκλησία, η παροικούσα τη Ζάκυνθο, αυτό το γεγονός τελεί κατ' έτος μεγαλοπρεπή εορτή, στο λειτουργικό μέρος της οποίας προεξάρχει ο οικείος Μητροπολίτης. Έτσι, σήμερα έγινε Ευχαριστιακή Σύναξη, λειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄.
[Φωτο-ανταπόκριση: π. Νικόλαος Μποζίκης]




































Δεν υπάρχουν σχόλια: