e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης λειτουργός στον Λόφο Αγ. Βλαδιμήρου Κιέβου, 2008 | 1020 έτη εκχριστιανισμού των Ρως [video αρχείου]


Ιστορικής σημασίας διορθόδοξη Ευχαριστιακή Σύναξη, με αφορμή την 1020ή επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρως, στο Κίεβο. 

Ήταν 27 Ιουλίου 2008 και πραγματοποιήθηκε Πατριαρχικό Συλλείτουργο στον Λόφο του Αγίου Βλαδιμήρου, προεστώτος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, συλλειτουργούντων δε του Πατριάρχου Μόσχας μακαριστού Αλεξίου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου Β΄, του Αρχιεπισκόπου Τιράνων Αναστασίου, του Μητροπολίτου Κιέβου μακαριστού Βλαδιμήρου και πολλών άλλων εκπροσώπων Εκκλησιών. 

Συμμετείχε στο ψαλτήρι η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία, υπό την διεύθυνση του αλησμόνητου μουσικολογιωτάτου Άρχοντος Λυκούργου Αγγελόπουλου.

[Επιμέλεια αφιερώματος και αρχειακού βίντεο: π. Παν. Καποδίστριας]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:


















Δεν υπάρχουν σχόλια: