e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Έφθασε στην πόλη Kisumu η σορός του μακαριστού Επισκόπου Κισούμου και Δ. Κένυας Αθανασίου














Έφθασε σήμερα, στο Αεροδρόμιο της πόλης Κισούμου της Κένυας, προερχόμενη από την Αμερική, η σορός του πρόωρα τεθνεώτος Επισκόπου Κισούμου και Δυτικής Κένυας κυρού Αθανασίου (Ακούντα), ούτως ώστε μεθαύριο (30.1.2019) να γίνει η οριστική κηδεία και ακολούθως η ταφή του στην αφρικανική γη της Επισκοπής του. 

Την σορό υποδέχτηκαν στο Αεροδρόμιο Κισούμου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναϊρόμπι κ. Μακάριος (ο και Τοποτηρητής της χηρευσάσης Επισκοπής Κισούμου), όπως και ο Θεοφ. Επίσκοπος Νιέρι και Όρους Κένυας κ. Νεόφυτος, οι οικείοι του μακαριστού Αθανασίου και αρκετοί άνθρωποι της εκεί ιθαγενούς Ορθοδοξίας. Εκεί έγινε και Τρισάγιο για την ανάπαυση της ωραίας ψυχής του.


1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αιώνια μνήμη του Αξιμακαριστου. Εν ζωή Απόστολος Χριστου; εν ψυχή να τον δεχτεί η Θεϊκή οικογένια πανηγυρικός. Βοστόνη 1. 29..2019