e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Συνάντηση Ορθοδόξων και Εβραίων στο Παρίσι


Συνεδρίασε σήμερα το πρωί (25.6.2019) στο Παρίσι η Προπαρασκευαστική Επιτροπή του Μικτού Ακαδημαϊκού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου Εκκλησίας και Ιουδαϊσμού. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας. 

Συμμετείχαν από την ορθόδοξη πλευρά ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος και ο κ. Gary Βατσικούρας, ενώ από την εβραϊκή πλευρά συμμετείχαν οι Ραβίνοι κ. Daniel F. Polish, κ. Noam E. Marans και κ. David Fox Sandmel. 

Η Επιτροπή ασχολήθηκε με τα Πρακτικά προηγουμένων συναντήσεων και μελέτησε τα επόμενα βήματα. Αποφασίστηκε να συνέλθει η επόμενη συνάντηση του Μικτού Ακαδημαϊκού Διαλόγου τον προσεχή Δεκέμβριο στην Αθήνα. Οι λεπτομέρειες και τα πρακτικά θέματα θα διευθετηθούν στους επόμενους μήνες.








Δεν υπάρχουν σχόλια: