e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

"Ουκ ηβουλήθη συνιέναι" ο Μητροπολίτης Κυθήρων


"Ουκ ηβουλήθη συνιέναι" ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων και επανήλθε με νέο κείμενο, εμμένων φυσικά σε όσα έχει ήδη δημόσια καταθέσει. Δικαίωμά του να εμμένει, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να το λέει κάθε δυο ή τρεις μέρες... Μήπως νομίζει ότι δεν καταλάβαμε τι εννοεί και τι επιδιώκει με τις δημόσιες παρεμβάσεις του; Το έχουμε καταλάβει πολύ καλά.

Αλλά αφού ο ίδιος μας διαβεβαιώνει στο τελευταίο του κείμενο ότι σέβεται "τό πρόσωπο τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου καί τόν θεσμό τοῦ Οἰκουμενικοῦ μας Πατριαρχείου", ας του ευχηθούμε να του δίδει ο Θεός κατά την καρδίαν του και τις καλές του προθέσεις.

Πάντως, ο σωστός Επίσκοπος, ναι μεν λέγει την άποψή του, αλλά στο τέλος κάνει υπακοή στη Σύνοδό του και δεν θεωρεί τον εαυτόν του ότι κατέχει το πλήρωμα της αλήθειας, ενώ όλοι οι άλλοι σφάλλουν! Στην Εκκλησία της Ελλάδος όλοι οι Επίσκοποι μνημονεύουν την Ιερά Σύνοδο ως ορθοτομούσα τον λόγον της αληθείας. Δεν μπορεί να ισχυρίζεται ένας μεμονωμένος Επίσκοπος ότι αυτός και μόνο ορθοτομεί τον λόγον της αληθείας απέναντι στη Σύνοδό του! Αυτό είναι η αρχή όλων των αιρέσεων. Όλοι οι αιρεσιάρχες έτσι ξεκίνησαν, θέτοντας τον εαυτόν τους υπεράνω της Εκκλησίας.

Στο διά ταύτα και για τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ και για κάθε άλλο που τυχόν συμφωνεί με τις θέσεις του: Αν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποδεχθεί τις απόψεις τους έχει καλώς. Διαφορετικά οφείλουν άπαντες να διαβεβαιώσουν έργω και λόγω το πλήρωμα της Εκκλησίας ότι θα κάνουν υπακοή στην Εκκλησία και δεν θα καταστούν, έστω και με... καλές προθέσεις ή εξ αφελείας, όργανα διχασμού και ταραχής μέσα στο Ιερό Σώμα της Εκκλησίας.

Διαφορετικά, όσες "ὀφειλόμενες ἐξηγήσεις" και αν δημοσιεύσουν, η συνείδησή τους, "ης ουδέν εν κόσμω βιαιότερον", κατά τον άγιο Ανδρέα Κρήτης, δεν πρόκειται να αναπαυθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: