e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Η Βουλγαρία αποχαιρέτησε τον Πατριάρχη της, προεστώτος Βαρθολομαίου | България се прощава със своя патриарх [video-photos]


Σόφια Βουλγαρίας, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αφίχθη λίγο μετά τις 10 το πρωί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιεφσκι στη Σόφια, όπου προσκύνησε τη σορό του Μακαριστού Πατριάρχου Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου, και παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βάρνης και Μεγάλης Πρεσλάβας Ιωάννου και με τη συμμετοχή Αρχιερέων της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Αργότερα, σε κλίμα συγκίνησης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του Μακαριστού Πατριάρχου, με την συμμετοχή απάντων των Αρχιερέων της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, αλλά και Ιεραρχών εκπροσωπούντων άλλες Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι παραβρέθηκε -σε περίοπτη μάλιστα θέση- ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος.
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ nova.bg και ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ Νίκου Παπαχρήστου:





























































Δεν υπάρχουν σχόλια: