e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Συγκινητικά τα Θυρανοίξια στο νέο Παρεκκλήσιο του Μπανάτου απόψε

















Με συγκίνηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων και υπό καραρρακτώδη βροχή τελέσθηκαν απόψε στο Μπανάτο τα πολυαναμενόμενα Θυρανοίξια του νέου Παρεκκλησίου των Αγίων Ταξιαρχών και Νικολάου, με την ευκαιρία μάλιστα της αυριανής εορτής του Αγίου Αρχιεπισκόπου των Μυρέων.

Λόγω της νεροποντής δεν ήταν μπορετό να τελεσθεί το "Άρατε πύλας..." έξω από το ναΰδριο και να γίνει η προβλεπόμενη είσοδος στον κυρίως ναό. Όλα όμως έγιναν εντός.

Αρκετοί γνωστοί και φίλοι, τόσο της Ενορίας όσο και της Δωρήτριας Οικογένειας Στραβοπόδη παρευρέθηκαν και πλείστοι όσοι εμποδίστηκαν -ατυχώς- από τον πολύ κακό καιρό.

Ο Εφημέριός μας μίλησε εν ολίγοις για τον τιμώμενο Άγιο Νικόλαο, για τη σημασία της δωρεάς του ναϋδρίου και τέλος μετέφερε στο εκκλησίασμα τον χαιρετισμό των διαδικτυακών φίλων που έλαβε, οι οποίοι μάς παρακολουθούν μες από το ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ και πιο συγκεκριμένα τον π. Αναστάσιο Σαλαπάτα (από το Harrow του ΒΔ Λονδίνου), τη συγχωριανή συγγραφέα κ. Διονυσία Μούσουρα-Τσουκαλά (από την Melburne της Αυστραλίας) και την πρέσβειρα κ. Ariane-Maria Βράιλα (από την Αθήνα).

Τέλος, τελέσθηκε Τρισάγιο εις μνήμην του αείμνηστου γιου της Οικογένειας Στραβοπόδη, χάριν του οποίου οικοδομήθηκε ο ναός. Ύστερα ακολούθησε λιτό κέρασμα προς όλους.

Αύριο το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος, η Αρτοκλασία και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ θα αποδοθεί ειδική τιμή προς τους Δωρητές.

6 σχόλια:

π. Γεράσιμος Grenoble είπε...

Να χουν υγεία οι κτήτορες-δωρητές, ο Θεός να τους χαρίζει κάθε καλό και όλοι εσεις να έχετε την ευλογία του Αγίου των Μυρέων Νικολάου, και τη σκέπη των Αρχαγγέλων!

Χρόνια πολλά! Και του χρόνου!

Ν.Κεφαλληνός είπε...

Αγαπητέ π. Παναγιώτη
εύχομαι καλορίζικο το νέο παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου, οι κτήτορες και εσείς να έχετε υγεία να το χαρείτε .Είναι πράγματι εντυπωσιακός (θα έλεγα ένα μικρό θαύμα) ο σύντομος χρόνος κατασκευής του νέου Ναού.
Χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Daniel είπε...

Να έχετε υγεία και δύναμη πάτερ μου να λειτουργείτε το εκκλησάκι, νε μένει εκεί σύμβολο ιερό στους αιώνες των αιώνων να θυμίζει και στις κατοπινές γενιές πως υπάρχουν αξίες και σύμβολα που δεν καταλύονται όση προσπάθεια κι αν γίνεται για ισοπέδωση απάντων. Στους αγαπητότατους Τάκη και Αντωνία, υπομονή.
Χρόνια σας Πολλά, Χρόνια Πολλά και στους εορτάζοντες σήμερα.
με αγάπη,
δ.μ.τ.

Daniel είπε...

Υ.Γ.
Βλέποντας και ακούγοντας με τρομερή συγκίνηση χθες τον αγαπητό Τάκη να πρωτοσημαίνει τις καμπάνες, στο βιντεάκι που με τόση μαεστρία και τέχνη έκανε το γύρω του κόσμου, με πρωτοβουλία δική σου πάτερ μου, ο καλός Θεός να σ΄ ευλογεί, τηλεφώνησα στην αγαπημένη μου Θεία Μαρούλα στην Αθήνα και, μέσω τηλεφώνου, άκουγε με βαθιά συγκίνηση τις γλυκόηχες καμπάνες, μια και λόγω βαθύτατων γηρατειών δεν ήταν δυνατόν να παρεβρίσκεται εκεί.
με αγάπη,
δ.μ.τ.

Anastasios είπε...

Παρακολουθούμε με ξεχωριστό ενδιαφέρον και συγκίνηση τα τεκταινόμενα στο όμορφο χωριό σας και ιδιαίτερα τα των Θυρανοιξίων. Τιμή μας να μεταφέρεται η φωνή και οι ευχές μας εκεί πέρα. Αυτό επισημαίνει την αληθινή Οικουμενικότητα της Ορθόδοξης Πίστης και Ζωής.

Επειδή είμαστε κι εμείς οικοδομούντες κατανοούμε τον αγώνα και την αγωνία για να γίνουν όλα όπως πρέπει.

Ο Άγιος Νικόλαος ας μας είναι σε όλους βοηθός!

Ενορία Αγίου Ελευθερίου Κέρκυρας είπε...

Αγαπητέ π. Παναγιώτη με πολύ χαρά παρακολουθήσαμε έστω και με τούτο τον τρόπο τα Θυρανοίξια του νέου Παρεκκλησίου των Ταξιαρχών και του Αγίου Νικολάου, μεγάλες και πολύ ιερές στιγμές και συγκινήσεις. ταπεινά ευχόμαστε επί πολλά πολλά έτη να αξιώνεσαι να τελείς την θεία Λειτουργία υπό την σκέπη των πτερύγων των αρχαγγέλων και να σε κυκλώνουν στο ιερό Θυσιαστήρια αλλά και ο μεγάλος Άγιος της εκκλησίας μας ο Αγ. Νικόλαος να σε στερεώνει να ορθοτομείς τον Λόγο της Αληθείας όπως έπραξε και εκείνος στην επίγεια ζωή του. Επίσης να είναι ευλογημένοι οι κτήτορες που από σήμερα θα μνημονεύονται εις Αιώνας αιώνων. Χρόνια πολλά.