e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Συνεχίζονται οι εργασίες του καλλιτεχνικού διακόσμου της Παναγούλας Μπανάτου




Όπως ήδη γνωρίζουν οι Ενορίτες μας, κατά το τελευταίο δίμηνο ο ναός της Παναγούλας μας έχει κλείσει, ώστε να αρτιωθεί η εικαστική παρέμβαση στον ξυλόγλυπτο διάκοσμο του βορινού τοίχου, την οποία μ' επιτυχία πραγματοποιεί ο Ζακύνθιος φημισμένος ζωγράφος, αγιογράφος και γλύπτης Διονύσης Πάλμας (βλ. 2η φωτό, αριστερά).

Όπως μαρτυρούν οι δημοσιευόμενες σήμερα φωτογραφίες, το έργο προχωρά με εντατικούς ρυθμούς, ούτως ώστε (τουλάχιστον αυτή η φάση του) να παρουσιασθεί κατά την ερχόμενη εορτή και πανήγυρι του Δεκαπενταύγουστου!

Θυμίζουμε ότι ο ναός της Παναγούλας διάγει φέτος το 500ό έτος της Ιστορίας του και ήδη, κυρίως δι' αυτού του μεγαλεπήβολου και πολυέξοδου έργου, "βάζει τα καλά" του, με την ευκαιρία του Ιωβηλαίου του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: