e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών και ο αγιασμός για το νέο σχολικό έτος στο Maputo της Μοζαμβίκης












Το φωτορεπορτάζ, που μόλις λάβαμε από τον ανταποκριτή μας στο Maputo της Μοζαμβίκης Κωνσταντίνο Φ., αφορά στον Αγιασμό, τον οποίον τέλεσε νωρίτερα απόψε ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, για την αρχή του νέου σχολικού έτους στο Ελληνικό Ομογενειακό Σχολείο στην αφρικανική αυτή πόλη και τα εγκαίνια της ανανεωμένης αίθουσάς του.

Ο Θεοφιλέστατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Σχολείου και ομίλησε επίκαιρα για τους Τρεις Ιεράρχες, προστάτες της Παιδείας, τους οποίους χθες τιμούσε η Εκκλησία μας. Παρόντες ήταν, εκτός από τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μοζαμβίκη, ο οποίος μάλιστα απηύθυνε χαιρετισμό, κ. Γεράσιμος Μαρκέτος και η δασκάλα του Σχολείου κ. Λαμπρινή Κολαΐτη, η οποία επίσης καλωσόρισε τους μαθητές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: