e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Την Κυριακή η χειροτονία σε Πρεσβύτερο του π. Σεραφείμ Κονίδη

Με χαρά ανακοινώνουμε τη χειροτονία σε Πρεσβύτερο τού πρώτου Διακόνου της Μητροπόλεώς μας π. Σεραφείμ Κονίδη, πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ιδιαιτέρου γραμματέως του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου.

Η χειροτονία θα τελεσθεί από τον οικείο Μητροπολίτη, την ερχόμενη Κυριακή, στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, Μονή της Μετανοίας τού π. Σεραφείμ.

Κατά την εύσημη αυτή ημέρα θα συλλειτουργήσουν οι Αρχιερείς Θηβαΐδος κ. Πορφύριος, Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος και Φωτικής κ. Διονύσιος.

Οι συντελεστές του Νυχθημερόν εύχονται στον πολυαγαπητό μας π. Σεραφείμ, να έχει δύναμη να χαρεί -με κάθε έννοια- την Ιεροσύνη, την οποία πρόκειται να λάβει!!!

1 σχόλιο:

spyros είπε...

Ευχομαι πάντα Άξιος,είναι άλλωστε γνωστός για το ήθος και τη σεμνότητά του Θα υπάρχει ελπίζω φωτογραφικό ρεπορτάζ!