e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Οι Μάρτυρες Κήρυκος και Ιουλίττα δια χειρός Διονύση Πάλμα

Παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας


Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα τους Αγίους Μάρτυρες Κήρυκο και Ιουλίττα. Η Ζάκυνθος τιμά τους Μάρτυρες αυτούς στο γραφικό καμποχώρι Άγιο Κήρυκο ή, κοινώς, Αγκερυκό, γενέθλιο τόπο τού Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη (Τσαφταρίδη).

Εμείς σήμερα αναρτάμε, σαν σε προσκυνητάρι, μιαν ενδιαφέρουσα εκδοχή της Εικόνας των δύο Αγίων, η οποία ιστορήθηκε το 2010 από τον φίλο Ζακύνθιο Αγιογράφο - Εικαστικό ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΛΜΑ και φωτογραφήσαμε στον περικαλλή ναό του Τιμίου Προδρόμου τής μεγάλης συνοικίας Germiston, στην αχανή μεγαλούπολη τού Johannesburg (South Africa), όπου απόκειται μόνιμα και όπου -σημειωτέον- εφημέρευε τότε ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης, εξ ού και η σκέψη της προσθήκης της εικόνας των προστατών της γενέτειράς του!

1 σχόλιο:

finix είπε...

Καλημέρα Πάτερ μου καλέ. Μου θύμησες πολά, απο την Αφρική.