e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ο Μητροπολίτης εθιμοτυπικά στον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου


Εθιμοτυπική επίσκεψη έκανε σήμερα το μεσημέρι ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ στον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Μυλωνά, άμα τη αναλήψει των υψηλών αρχιερατικών καθηκόντων του, στο Διοικητήριο του νησιού. Εκεί τον ανέμεναν, πλην του κ. Μυλωνά, αρκετοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι οποίοι όλοι εξέφρασαν τον σεβασμό προς το πρόσωπο του νέου Μητροπολίτη, αλλά και την ιδιαίτερη χαρά τους για την ανάδειξη στην θέση του τοπικού Επισκόπου. Εκείνος απάντησε με θερμούς πατρικούς λόγους τιμής, τους κάλεσε σε συνεργασία για την κοινή ωφέλεια και διένειμε σε όλους αναμνηστικά δώρα.

Τον Μητροπολίτη συνόδευαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο ιδιαίτερος Γραμματέας του, ο Πρωτοδιάκονός του και ο Γραμματέας της Μητρόπολης. Σημειωτέον ότι όλοι όσοι τον συνάντησαν στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου έσπευσαν να τον χαιρετίσουν και ν' ασπασθούν εύχαρεις το χέρι του, εκφράζοντας με θερμότητα την ικανοποίησή τους για την εκλογή του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: