e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Συνέχεια των εθιμοτυπικών επισκέψεων του νέου Μητροπολίτου Ζακύνθου




Σήμερα το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του στο Μητροπολιτικό Γραφείο πραγματοποίησε εθιμοτυπικές επισκέψεις στο Δημαρχείο, στο Λιμεναρχείο και στο Λιμενικό Ταμείο του νησιού. Τόσον ο κ. Δήμαρχος, όσον και ο κ. Λιμενάρχης, αλλά και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, όπως και οι συνεργάτες όλων των προαναφερθέντων, συνεχάρησαν από καρδιάς τον νέο Επίσκοπο του τόπου μας, ο οποίος υποσχέθηκε αγάπη, συναντίληψη, συνεργασία και ό,τι άλλο μπορεί να συνεισφέρει στην ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου.

1 σχόλιο:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Πάτερ, τὴν εὐχή σου.

Χαιρόμαστε ποὺ ὁ νέος μας Ἐπίσκοπος τιμᾶ τοὺς Ζακυθινοὺς μέσῳ αὐτῶν τῶν ἐπισκέψεων, ποὺ πολὺ θὰ θέλαμε, πιστεύω ὅλοι, νὰ μὴν εἶναι ἁπλὰ ἐθιμοτυπικές, ἀλλὰ οἱ πρῶτες κινήσεις γιὰ μιὰ οὐσιαστικὴ συνεργασία, μὲ στόχο τὴν βελτίωση τῆς πνευματικῆς ζωῆς τοῦ Νησιοῦ μας! Ὁ νὺν Δωδώνης ἔχει θέσει βάσεις, ὁ νὺν Ζακύθου εὐχόμαστε νὰ χτίσῃ μὲ τὶς πρεσβεῖες τοῦ Ἁγίου μας, σὺν Λαῷ, ὅ,τι ἐν Χριστῷ βέλτιστο.

Καλὴ δύναμη, Ἐπίσκοπέ μας!