e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Σχόλιο του ποιητή Διονύση Φλεμοτόμου για τη Βραδιά El Greco στο "Αληθώς"


Τελικά ο πολιτισμός είναι υπόθεση ιδιωτικής πρωτοβουλίας και όχι θεσμών, προπάντων αυτών που έχουν σχέση με "πολιτικά" πρόσωπα (Κράτος, Δήμοι, Περιφέρειες κλπ). Αυτό το διαπίστωσα απόψε στο "Αληθώς" του π. Παναγιώτη Καποδίστρια, στο Μπανάτο. 

Σημαντικότατη και εποικοδομητική η εκδήλωση, η αφιερωμένη στο El Greco. Σημαντική η ομιλία της Κατερίνας Δεμέτη και αυτή του Νίκου Γράψα. Πολύ καλό και το μουσικό μέρος, με υπέροχα ζακυνθινόπουλα, που συνεχίζουν ν' αγαπούν, με γνώση, την μουσική. 

Κάτι τέτοια με κρατούν στο νησί μου, όταν κάποια ανησυχητικά φαινόμενα, με κάνουν να σκέφτομαι να το εγκαταλείψω. Επίσης, τι ωραία αυτή η καθαρά επτανησιακή συνήθεια των εκδηλώσεων μέσα σε ναούς. Είναι ένας άλλος τρόπος προσευχής!

[Πηγή: facebook -19.10.2014 | φωτό: Μια στιγμή από το video installation, με έργα Δομήνικου Θεοτόκουλου στην πρόσοψη του αναγεννησιακού Ναού της Παναγούλας Μπανάτου | 19.10.2014]

Δεν υπάρχουν σχόλια: