e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Βρέθηκε η Εικόνα της Αγίας Μαύρας έξω από κάδο σκουπιδιών στο Ρωμύρι Ζακύνθου

 έκτακτη είδηση 

Όπως μόλις τώρα πληροφορούμαστε, η κλαπείσα βαναυσότατα χθες περίπυστη Εικόνα της Αγίας Μαύρας από τον Ναό της, στην κωμόπολη του Μαχαιράδου Ζακύνθου, βρέθηκε σήμερα το πρωί από μια γυναίκα στην περιοχή του χωριού Ρωμύρι. 

Η γυναίκα πήγε να πετάξει τα σκουπίδια της σε κάδο. Την βρήκε πεταμένη απέξω και αμέσως την περιμάζεψε με ευλάβεια, μαζί δε με τον σύζυγό της την πήγαν στον πληγέντα από τους ιερόσυλους Ναό του Μαχαιράδου και την παρέδωσαν στον Εφημέριο π. Νικόλαο Κλάδη. 

Προς τούτο σήμαναν χαρμόσυνα οι βενετσιάνικες και γλυκόλαλες καμπάνες του περίφημου Καμπαναρίου της Αγίας, σκορπίζοντας χαρά και αγαλλίαση στους πάντες. Βεβαίως, η Εικόνα δεν έχει αρχαιολογική-ιστορική αξία, αλλά μόνον συναισθηματική και πνευματική, δεδομένου ότι ιστορήθηκε προ λίγων χρόνων από τον αγιογράφο Ιωάννη Τσολάκο, πιστό αντίγραφο της προηγούμενης, η οποία ολοκαυτώθηκε μαζί με τον Ναό, τον Δεκέμβριο του 2005. 

Τα τάματα, με τα οποία ήταν επενδυμένη η εικόνα δεν βρέθηκαν, όμως κάποιοι σε ορισμένα σημεία του χωριού βρήκαν σκόρπια χρυσάφια, που προφανώς έπεσαν από τους ληστές, στην προσπάθειά τους να εξαφανισθούν. 

2 σχόλια:

π. Ανδρόνικος Αγαλιανός είπε...

ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΑΡΜΟΣΥΝΗ ΕΙΔΗΣΗ!!!!! ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΟΥ Η ΑΓΙΑ ΜΑΣ ΜΑΥΡΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΞΑΝΑ ΣΕ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vassiliki Parapani είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ!!! ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΑΘΟ!! μα για δεύτερη φορά;; Σίγουρα θα την άφησαν κατατρομαγμένοι μετά από Εμφάνιση Θαύμα της. Η Εικόνα υπέστη ζημιές;