e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Το τριπρόσωπο για τη Μητρόπολη Κεφαλληνίας | Προηγείται ο π. Γεράσιμος Φωκάς {πρώτες και αποκλειστικές φωτογραφίες}

 συμβαίνει τώρα 
Ανταπόκριση: π. Δανιήλ Μπιάζης 


Οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά την θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ανέβηκαν στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Ιεράς Συνόδου, για την εκλογή των Μητροπολιτών Κεφαλληνίας και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. 

Κατ' αρχήν πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για τον καταρτισμό του τριπροσώπου για την εκλογή στην χηρεύουσα θέση της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας

Έτσι, το τριπρόσωπο έχει πλέον ως εξής: 

Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φωκάς, με  71 ψήφους, 
Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργάτος με 26 ψήφους 
και Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χαρτουλιάρης, με 25 ψήφους

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος αναγγέλλει το Τριπρόσωπο και ακολουθούν στιγμές συγκίνησης, εν αναμονή της οριστικής εκλογής!























Δεν υπάρχουν σχόλια: