e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Ιωβηλαίο 30ετίας θεοπρεπούς Ιερωσύνης του Πρωτοπρεσβυτέρου Χρήστου Μαρούδα, του Ζακυνθίου




Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας 

1986-2016: Τρεις συναπτές δεκαετίες ευσυνείδητης και εξαιρετικά γόνιμης Ιερωσύνης! Σήμερα, Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, στον ιερό Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, στο τέλος της Ευχαριστιακής Συνάξεως, πραγματοποιήθηκε λαμπρή στη σεμνότητά της εκδήλωση, αφιερωμένη στα τριάντα χρόνια θεοπρεπούς και θεοφιλούς διακονίας στην Εκκλησία, του Ζακυνθίου Πρωτοπρεσβυτέρου Χρήστου Μαρούδα

Εν πληθούση Εκκλησία, λοιπόν, όλοι -με πρώτο τον Σεβ. Κηφισίας κ. Κύριλλο, τους συλλειτουργούς Ιερείς, τους εκ Ζακύνθου και άλλους-, είχαν μόνον καλούς λόγους να εκφράσουν για την ιερατική φυσιογνωμία του π. Χρήστου, η οποία έχει αναδειχθεί φωτεινή και υποδειγματική, τόσο στη γενέτειρα Ζάκυνθο, όσο και στην Μητρόπολη όπου τις δύο τελευταίες δεκαετίες υπηρετεί (πάλαι ποτέ Αττικής και σήμερα Κηφισίας). Σημειωτέον ότι εκ μέρους των συν-αδελφών του ομίλησε συγκινητικά προς την εορταστική ομήγυρι ο επίσης Ζακύνθιος Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μωραΐτης και επεδόθη στον π. Χρήστο επιστήθιος σταυρός. Ανάλογους σταυρούς επέδωσαν ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος και ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Κλάδης, εκ Ζακύνθου επίσης. Στα θερμά προσφωνήματα όλων απάντησε, φανερά συγκινημένος, ο τιμώμενος Πρωθιερέας! 

Από αυτή τη θέση τού ευχόμαστε να είναι γερός και δυνατός, ώστε να συνεχίσει να λιτανεύει την Ιερωσύνη του ως αυθεντική μαρτυρία Χριστού στον σύγχρονο παραπαίοντα κόσμο! Άξιος!!!












1 σχόλιο:

Pellegrino είπε...

Να είναι γερός!
Τον θυμάμαι από τα φοιτητικά χρόνια, αλλά στη συνέχεια τον έχασα!
Χαίρομαι που τον ξαναβρίσκω μέσα από το ιστολόγιό σας!