e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Άρνηση Κορνηλίου στην πρόσκληση Στεφάνου για διόρθωση του σχίσματος των Ορθοδόξων στην Εσθονία

πηγή επιλεγμένων στοιχείων: pravmir.ru | 3.10.2016 


Ο Μητροπολίτης Ταλίν και πάσης Εσθονίας Κορνήλιος (Jacobs), επικεφαλής της Εσθονικής Εκκλησίας του Πατριαρχείου Ρωσίας απάντησε αρνητικά (σχεδόν απαξιωτικά) στην πρόσκληση του Μητροπολίτου Ταλίν και πάσης Εσθονίας Στεφάνου (Χαραλαμπίδη) του Οικουμενικού Πατριαρχείου για συνένωση και διόρθωση του Σχίσματος. 

"Δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε. Με την Κωνσταντινούπολη δεν έχουμε τίποτα να κάνουμε", αναφέρει ο Interfax. Συμπλήρωσε μάλιστα: "Δεν έχουμε τίποτα να ενώσουμε. Τι είδους εκκλησιαστική ζωή θα είναι, όταν έχουν μερικές ενορίες έναν ιερέα, ο οποίος υπηρετεί μια μέρα σε μία, την άλλη μέρα στην άλλη εκκλησία;" 

Προσέθεσε επίσης ο Μητροπολίτης της ρωσικής πλευράς ότι θεωρεί την πρωτοβουλία της Κωνσταντινούπολης με πολιτική χροιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: