e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Η εορτή της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 στο Σίδνεϊ

Σεβαστέ π. Παναγιώτη,
Χρόνια Πολλά για το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Με εθνικό παλμό και υπερηφάνεια εορτάσαμε την Εθνική μας Παλιγγενεσία στο Σίδνεϊ και σε όλη την Αυστραλία. Ιδιαίτερα στο Σίδνεϊ, χθες Κυριακή, μετά τον εκκλησιασμό, έγινε στο Κέντρο και στο Μνημείο του Μάρτιν Πλέις Επιμνημόσυνος Δέησης και Κατάθεση Στεφάνων.
Ακολούθησε Παρέλαση στους δρόμους της Πόλης και κατέληξε στο Όπερα Χάουζ, όπου χιλιάδες ομογενείς και Ελληνόπουλα παρευρέθηκαν, όπως δείχνουν οι φωτοστιγμές.
Η παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου μας κ.κ. Στυλιανού, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ, σύσσωμου του Ιερού Κλήρου, της Πρωθυπουργού της Νέας Νοτίου Ουαλίας  κ. Gladys Berejiklian της Πρέσβειρας της Ελλάδος, Εντιμοτάτης Αικατερίνης Ξαγοράκη, όλων των Αντιπροσώπων της Πολιτείας και Κοινοπολιτείας, αλλά προ πάντων οι χιλιάδες Ελληνόπουλα των Σχολείων και Κολεγίων μας έδωσαν το χρώμα και την σημασία της ημέρας.
Η ηλιόλουστη ημέρα του Σίδνεϊ βοήθησε έτσι ώστε να δείξουμε στην ευρύτερη κοινωνία τον παλμό της ημέρας και να τονίσουμε τα Ελληνικά Ιδανικά.
ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ, ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
Ευχές σε όλους  για ένα Ειρηνικό Πάσχα




























































Δεν υπάρχουν σχόλια: