e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

1η συνάντηση των νέων συμπροέδρων του Διεθνούς Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Αγγλικανών

Βρυξέλλες - Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες η πρώτη συνάντηση του Σεβ. Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου (Οικουμενικό Πατριαρχείο) μετά του Αγγλικανού Αρχιεπισκόπου Ιρλανδίας κ. Richard Clarke, των δύο Συμπροέδρων της Επιτροπής Διεθνούς Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Αγγλικανικής Εκκλησίας.


Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα αδελφοσύνης και χαράς, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, κατά την οποία έλαβαν, επίσης, μέρος και ο Αιδεσ. Δρ. John Gibault (Αγγλικανός Συγγραμματεύς του Διαλόγου) και ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου κ. Φιλάδελφος Καφαλής.

Στόχος της συνάντησης ήταν η προετοιμασία της ανεπίσημης συνομιλίας ανάμεσα στην Αγγλικανική Κοινωνία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Λονδίνο τον ερχόμενο Ιούνιο, καθώς επίσης και η προετοιμασία της επόμενης Συνέλευσης της Διεθνούς Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Αγγλικανικής Εκκλησίας που θα διεξαχθεί στη Μάλτα από 14 έως 21 Οκτωβρίου 2017.

Ο Επίσημος Διάλογος μεταξύ των δύο Εκκλησιών ξεκίνησε το 1973 στην Οξφόρδη. Ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας είναι ο 5ος κατά σειράν Συμπρόεδρος του Διαλόγου Ορθοδόξων και Αγγλικανών, μετά τους απερχόμενους Ἀρχιεπισκόπους Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Αθηναγόρου Κοκκινάκη και Μεθοδίου Φούγια και Μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννου και Διοκλείας Καλλίστου. Ο Μητροπολίτης Βελγίου διορίσθηκε ως ορθόδοξος συμπρόεδρος από την Αγία και Ιερά Σύνοδο το Νοέμβριο 2016. Ορθόδοξος συγγραμματεύς είναι εδώ και 25 χρόνια ο Αιδεσ. Δρ. Χρήστος Χρηστάκης (Οικουμενικό Πατριαρχείο).




Δεν υπάρχουν σχόλια: