e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Η πασχαλινή σύναξη 2017 στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου του Λατίνου ή των Φιλικών


Ανέκαθεν, κατά την Δευτέρα του Πάσχα, λειτουργείται το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου του λατίνου, στο Ψήλωμα Ζακύνθου, όπου ορκίζονταν οι Φιλικοί περί την Επανάσταση του 1821. Τιμάται η μνήμη του Αγίου Γεωργίου, που συνήθως μεταφέρεται τη Νια Δευτέρα, όμως κι εφέτος που δεν μεταφέρεται, η πασχαλινή σύναξη πραγματοποιήθηκε ως είθισται. 
          Από πλευράς ενορίας, το εκκλησάκι υπάγεται στον Μητροπολιτικό Ναό πόλεως Ζακύνθου, γι' αυτό και την θεία Λειτουργία τέλεσε ο οικείος Εφημέριος Μέγας Οικονόμος Διονύσιος Τσουκαλάς. 
          Μετά την απόλυση έγινε επιμνημόσυνη δέηση για τον Γέρο του Μοριά ενώπιον της προτομής του, δεδομένου ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ευρισκόμενος στη Ζάκυνθο κι έχοντας καταταγεί στον Αγγλικό Στρατό (επί της τότε Αγγλικής Κυριαρχίας των Επτανήσων) ορκίστηκε εκεί, σε αυτό το ταπεινό εκκλησάκι Φιλικός. 
[Φωτορεπορτάζ: Ευρυδίκη Κοντογιάννη]




















Δεν υπάρχουν σχόλια: