e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Οι Τζιχαντιστές κατέστρεψαν τον Ελληνορθόδοξο Ναό στη Βεγγάζη της Λιβύης












Οι ανωτέρω φωτογραφίες και το βίντεο, που δημοσιοποίησε στο fb η κ. Πέπη Αλεξίου (προερχόμενη από την πάλαι ποτέ ακμάζουσα Ελληνική Παροικία της Λιβύης), καταγράφουν την ολοσχερή καταστροφή εσχάτως, από το απύθμενο μένος και μίσος των Τζιχαντιστών, του Ελληνορθόδοξου Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Βεγγάζη της Λιβύης, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Εκεί, μετά τον ιδιόρρυθμο Καντάφι, χάθηκαν οι... ρυθμοί και επικρατεί η τυφλή βία εκ μέρους των εξτρεμιστών και φανατικών του Τζιχάντ. 

Με αποκαρδίωση και δάκρυα οι Ορθόδοξοι και δη οι Έλληνες της Παροικίας, οι οποίοι γεννήθηκαν, έζησαν ή υπηρέτησαν εκεί την πατρίδα και την πίστη μας, παρακολουθούν τα τεκταινόμενα. Μάλιστα δε ο θεοφ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος διακόνησε ως Εφημέριος εκεί, στα χρόνια της θρησκευτικής ανοχής και ηρεμίας, δημοσιοποίησε τεθλιμμένος ορισμένες φωτογραφίες από τον σήμερα καταστραφέντα Ναό, όπως ήταν παλιότερα. Και διηγώντας τα, να κλαις...












2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπερασπιζομαι τους τζιχαντιστες αλλα και η διαστρεβλωση μιας εικονας ειναι δημοσιογραφικη απατη. Η εκκλησια ,οπως και τα πραπλευρα κτιρια είναι βομβαρδισμενα. Αυτο δεν σημαινει λοιπον οτι καταστραφηκε η εκκλησια απο τους τζιχαντιστες γιατι ηταν εκκλησια ουτε αποδεικνυει οτι την κατεστερψαν οι τζιχαντιστες που δεν εχουν αεροπορια.
Καποιος που εχει ζησει στη Λιβυη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν την βομβάρδισαν ,την ανατίναξαν εκ των έσω! Μην υπερασπίζεστε τους φονιάδες όχι μόνο των Χριστιανών, αλλά και των Μουσουλμάνων!