e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Γόνιμες επαφές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στην Δημοκρατία της Namibia









Φθάνοντας για πρώτη φορά ο Μακ. Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, στην πόλη Walvis Bay του κράτους της Namibia, για ποιμαντική επίσκεψη, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλής Ελπίδος κ. Σέργιο, έκανε επίσκεψη στον Επίτιμο Πρόξενο της Ελλάδος και της Κύπρου κ. Σάββα Ι. Σάββα, με τον οποίον είχε γόνιμο διάλογο, σε πνεύμα αγάπης και συναντίληψης (23.1.2018). 







Την ίδια μέρα (Walvis Bay, 23.1.2018) ο Μακ. κ. Θεόδωρος, συνοδευόμενος από τον κ. Σάββα, επισκέφτηκε και επιθεώρησε τις εργασίες αλλαγών και αποκατάστασης του Ναού προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού, ώστε, μετά το πέρας τους, να δοξάζεται εκεί ο Τρισάγιος Θεός!











Την  άλλη μέρα (Walvis Bay, 24.1.2018), ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τίμησε τον Επίτιμο Πρόξενο κ. Σάββα με το παράσημο του Αποστόλου Μάρκου, με την παρουσία παραγόντων της Ομογένειας και της χώρας. Ο τιμηθείς ευχαρίστησε συγκινημένος για την διάκριση!













Την επομένη (25.1.2018) ο Πατριάρχης επισκέφτηκε εθιμοτυπικά τον Δήμαρχο της πόλης του Walvis Bay κ. Alterman Immanuel H. Wilfried, προς τον οποίον προσέφερε αναμνηστικό δώρο εξ Αλεξανδρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: