e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Στο Κίεβο, από την αυτόκλητη Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία, η 1030ή επέτειος εκχριστιανισμού των Ρως


Στις 24 Ιουλίου 2018, στην είσοδο του περικαλλούς Ναού του Αγίου Ανδρέου Κιέβου, τιμήθηκε με πολυΑρχιερατική Λειτουργία η 1030ή επέτειος του εκχριστιανισμού των Ρως, εκ μέρους του κλήρου και του πιστού λαού της τρίτης σε δύναμη εκκλησιαστικής παράταξης της Ουκρανίας, αυτής που αυτοαποκαλείται Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, με προκαθήμενο τον φερόμενο ως Μητροπολίτη Κιέβου Μακάριο. 
     Σημειωτέον ότι η Εκκλησία αυτή, αποβλέποντας σε αναγνώριση, στοιχείται με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο στην έκκλησή του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο για εκκλησιαστική Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία, ούτως ώστε να αποδεσμευτούν από το Πατριαρχείο Μόσχας και πάσης Ρωσίας, στο οποίο -ως γνωστόν- υπάγεται η επικρατούσα και πολυπληθέστερη Εκκλησία της χώρας, υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο. 
     Κατά την εν λόγω Σύναξη, ο Προκαθήμενος Μακάριος προσευχήθηκε, ώστε ο Οικουμενικός Πατριάρχης να δώσει Τόμο Αυτοκεφαλίας στη χώρα. Ακολούθως εν πομπή μετέβησαν όλοι στον λόφο και στο μνημείο του Αγίου Βλαδιμήρου, όπου απεδόθησαν οι δέουσες τιμές.














































Δεν υπάρχουν σχόλια: