e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και Μητροπολίτης Τύχων δεσμεύθηκαν για εμβάθυνση σχέσεων μεταξύ Αρχιεπισκοπής Αμερικής και OCA




Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δέχθηκε την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, στη Νέα Υόρκη, το Μητροπολίτη Τύχωνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική (OCA) στην πρώτη τους επίσημη συνάντηση.

Οι δύο Ιεράρχες συζήτησαν την ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την OCA κατά τα τελευταία χρόνια και δεσμεύθηκαν για την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας. Ασχολήθηκαν επίσης με το θέμα της Συνέλευσης των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των διαφόρων ορθόδοξων δικαιοδοσιών στη χώρα. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ο Μητροπολίτης Τύχων εξέφρασαν την αμοιβαία επιθυμία τους για τακτικές συναντήσεις καθώς και συχνή ευχαριστιακή κοινωνία.

Πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: