e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Λαμπρό Συλλείτουργο για τα Εισόδια της Θεοτόκου στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου


Το πρωί της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, Πέμπτης 21ης Νοεμβρίου 2019, έλαβε χώραν εόρτια Ευχαριστιακή Σύναξη στον πανηγυρίζοντα Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου εν Ζακύνθω, τιμώντας -άξια και δίκαια- την Μισοσπορίτισσα Κυρία των Αγγέλων, όπως και τον νέο Όσιο Ιάκωβο τον εν Ευβοία! 
     Τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν λειτουργικώς οι ακόλουθοι επτά Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεώς μας: α) Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Στεργιώτης, Εφημέριος Κυψέλης (Μπελουσιού), β) Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Κεφαλληνός, Εφημέριος Μπόχαλης, γ) Μέγας Οικονόμος Ιωάννης Βλαχιώτης, Εφημέριος Φιολίτη, Αρχιερατικός Επίτροπος Αρτεμισίων, δ) Μέγας Οικονόμος Νικόλαος Βόσσος, Εφημέριος Αγκερυκού και Αρχιερατικός Επίτροπος Αρκαδίων, ε) Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Κόκλας, Εφημέριος Καληπάδου στ) Ιερομόναχος Πορφύριος Γουσέτης, Εφημέριος Χουρχουλιδίου και Κουκουναρίας και ζ) Πρεσβύτερος Ιωάννης Ρένεσης, Εφημέριος Φαγιά και Δράκα.
     Κατά την τάξη της ημέρας, στον Όρθρο της ημέρας εψάλησαν -για πρώτη φορά εφέτος- πανηγυρικά οι Καταβασίες "Χριστός γεννάται...", στο δε τέλος της Ακολουθίας έγινε η καθιερωμένη Αρτοκλασία. Έψαλαν, κατά το ζακύνθιο μουσικό ύφος- οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, Δημήτριος Παπαδάτος, Ιωάννης Καραβάνης και Διονύσιος Μούσουρας.
     Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ομίλησε κατάλληλα ο Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Στεργιώτης περί των προεκτάσεων των θεομητορικών Εισοδίων στην καθημερινότητα του σύγχρονου κόσμου!
          Ακολούθησε, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, πλούσιο κέρασμα για τους επίσημους επισκέπτες και τους βουλομένους εκ του εκκλησιάσματος, σε εστιατόριο εντός της Ενορίας!
[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]


































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: