e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Φανάρι: Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου Ε΄, Πατριάρχου ΚΠόλεως [video-photos]

Η Α.Θ. Παναγιότης χοροστάτησε, σήμερα, Σάββατο της Διακαινησίμου, 22 Απριλίου 2023, στην Θεία Λειτουργία κατά την οποία τιμήθηκε εκ μεταθέσεως η μνήμη του Ιερομάρτυρος Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου Ε’, καθώς η εορτή του εφέτος συνέπεσε μέσα στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, με τον Πανοσιολ. Διάκονο κ. Βοσπόριο, Υπογραμματέα. 

Αμέσως μετά, ο Παναγιώτατος μετέβη στην Κλειστή Πύλη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τόπο του απαγχονισμού του Πατριάρχου, συνοδευόμενος από κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής, όπου άναψε κερί, κατέθεσε ανοιξιάτικα άνθη και προσευχήθηκε υπέρ της Εκκλησίας και του Γένους, αλλά και υπέρ της επικρατήσεως της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της αλήθειας και του σεβασμού του ανθρωπίνου προσώπου στον κόσμο, επικαλούμενος τη χάρη και τις πρεσβείες του Αγίου Προκατόχου αυτού. 

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο



























Δεν υπάρχουν σχόλια: