e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Ιταλία: Εορτή Αγ. Νεομάρτυρος Εφραίμ στο San Lorenzo, Sedegliano | Η εκδήλωση «Comunità in Fiore»

Την Κυριακή του Παραλύτου, 7 Μαΐου 2023, στο χωριό San Lorenzo στο Sedegliano, η Χριστιανική Ορθόδοξη Ενορία των Αγίων Μηνά του Μεγαλομάρτυρος και Εφραίμ του Νεομάρτυρος των Θαυματουργών, με την ευκαιρία της εορτής του Προστάτου της, πραγματοποίησε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πολυκάρπου, Ορθοδόξου Αρχιεπισκόπου Ιταλίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την εκδήλωση «Comunità in Fiore» («Κοινότητα σε άνθιση»).
        Της Θ. Λειτουργίας, η οποία προηγήθηκε των κοσμικών εορτασμών, προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Θερμών κ. Αθηναγόρας, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Μητροπολίτη και μέσα από τη μαρτυρία που άφησε το μαρτύριο του Αγ. Εφραίμ, επαναβεβαίωσε την αξία της προσωπικής θυσίας στην αποστολή του καθενός για τη διαφύλαξη της δημιουργίας∙ μίας θυσίας που η αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος βιώνει καθημερινά, με στόχο την προστασία των Χριστιανικών αξιών και του Περιβάλλοντος.
        Με την ευκαιρία αυτή, η τοπική κοινότητα εκτός από πλήθος πολιτών, εκπροσωπήθηκε από τη Δημοτική Αρχή στο πρόσωπο του Αντιδημάρχου Giovanni (Gian Guido) Trevisan. Ο Αντιδήμαρχος, αφού εξέφρασε την εγκάρδια εκτίμησή του για τη διοίκηση της Ορθόδοξης Κοινότητας της οποίας πνευματικός καθοδηγητής είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Φιλιπέσκου υποστηριζόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Διονύσιο Βίντιγχ, παρέδωσε στον Επίσκοπο Αθηναγόρα μία πλακέτα με το αντιπροσωπευτικό οικόσημο του Δήμου Sedegliano, παραλαμβάνοντας από τα χέρια του Ιεράρχη την εικόνας της Αγίας Φωτεινής. «Βρίσκομαι εδώ επειδή είμαστε και αδελφοί εν Χριστώ και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό» - δήλωσε ο αντιδήμαρχος – «και πρέπει να επιδιώκουμε αυτό που είπε ο Χριστός, αυτό που μας δίδαξε, αυτό που μας παρέδωσε∙ αυτό πρέπει να μας ενώνει για να έχουμε μία ζωή σεβασμού σε ό,τι μας έχει δώσει».
        Η εκδήλωση "Comunità in Fiore" άνοιξε με την πανηγυρική Δοξολογία, όπου ευλογήθηκε το έργο «Κήπος της Παναγίας – Αναγεννητικός Κοινοτικός Κήπος», σύμφωνα με τη διδασκαλία του Οικουμενικού Πατριάρχη – Πράσινου Πατριάρχη.
        Μετά τον εορτασμό, ακολούθησε μία εξαιρετική συναυλία από την μπάντα «M° Nereo Pastorutti» του Manzano A.P.S. Στη συνέχεια, οι άνω των 1.000 συμμετέχοντες ζωντάνεψαν από τις νότες του Marcel Tofan, ερμηνευτή παραδοσιακής Ρουμανικής μουσικής. Η βραδιά έκλεισε με υπέροχα πυροτεχνήματα.
        Το έργο αυτό αποτελείται από μία σειρά εκδηλώσεων, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε Κυριακή, οι οποίες αποσκοπούν στην προώθηση των Χριστιανικών αξιών με τρόπο που συνδέεται με τη διδασκαλία της διαφύλαξης αυτών που δημιούργησε ο Θεός και των οποίων πρέπει να διαφυλάξουμε:
        «Δε μας έχει δοθεί απεριόριστη δύναμη πάνω στη δημιουργία, είμαστε απλώς διαχειριστές μίας κοινής κληρονομιάς». «Το να διαπράττει κανείς έγκλημα κατά της φύσης είναι αμαρτία». (Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος)
































Δεν υπάρχουν σχόλια: