e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Φιολίτης Ζακύνθου: Εόρτιος Εσπερινός για τον Άγιο Νικόλαο τον Περαστό και τη Μεσοπεντηκοστή


Απόψε, 9 Μαΐου 2023, στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου των Σχίνων χωρίου Φιολίτης Ζακύνθου, εψάλη πανηγυρικός Εσπερινός για την αυριανή εορτή της Μεσοπεντηκοστής και την ανάμνηση της Παρόδου του τιμίου Λειψάνου του Αγίου Νικολάου από τα Μύρα της Λυκίας στο Μπάρι της Ιταλίας, το 1084.
        Στον Εσπερινό έλαβαν μέρος ευάριθμοι κληρικοί, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτου Νικοδήμου Κεφαλληνού. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας του τιμωμένου Αγίου μαζί απότμημα Λειψάνου Του, η καθιερωμένη Δέηση και σχετική ομιλία από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, περί της αναστάσιμης εμπειρίας πάντων και πασών των Αγίων, εν προκειμένω του Αγίου των Μυρέων, με τον πατάξαντα το κράτος του θανάτου Χριστό.
        Για την αρτιότητα της εορτής είχε μεριμνήσει υποδειγματικά ο Εφημέριος Φιολίτη, Οικονόμος Σταυροφόρος Ιωάννης Βλαχιώτης, επικεφαλής καλών και αφοσιωμένων συνεργατών.
[Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κλαυδιανός]











































Δεν υπάρχουν σχόλια: