e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην γενέτειρά του Ίμβρο

Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, από σήμερα, 16 Αυγούστου 2023, πραγματοποιεί την καθιερωμένη ολιγοήμερη θερινή επίσκεψή του στην γενέτειρά του, Ίμβρο, όπου έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον Ποιμενάρχη, Σεβ. Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο και τους συμπατριώτες του, και ιδιαιτέρως τους μαθητές των ομογενειακών σχολείων της νήσου. 

Κατά την παραμονή του, ο Παναγιώτατος, μαζί με τους φιλοξενουμένους του Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Καναδά κ. Σωτήριο, τον Εντιμολ. Άρχοντα της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Ανέστη Αρνόπουλο με τη σύζυγό του, και τον ευφήμως γνωστό Καθηγητή Ιστορίας Ελλογιμ. κ.İlber Ortaylı, θα επισκεφθεί χωριά της Ίμβρου, Ναούς και εξωκκλήσια της, ενώ θα παραστεί σε διάφορες ομογενειακές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

__________

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο







Δεν υπάρχουν σχόλια: