e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Εκάρη Μοναχός, με το όνομα Γεράσιμος, ο Απόστολος Χαραλαμπάτος, πνευματικοπαίδι του μακαριστού Μητροπολίτου Κεφαλληνίας Γερασίμου

Πηγή: eKefalonia



Την μοναχική κουρά του Απόστολου Χαραλαμπάτου, πνευματικοῦ τέκνου τοῦ ἀειμνήστου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυροῦ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος.
Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 στην Ιερά Μονή Θεμάτων στην Πύλαρο Κεφαλληνίας κατά την διάρκεια του Εσπερινού τελέσθηκε η κουρά του νέου μοναχού, ο οποίος κατάγεται από τα Βλαχάτα και έλαβε το όνομα Γεράσιμος προς τιμήν του Κεκοιμημένου Αείμνηστου πνευματικού του Πατέρα, Μητροπολίτου Κεφαλληνίας Κυρού ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ.
Αύριο, Σάββατο 25 Ἰουνίου 2016, στην Ι. Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών (μεγάλη Εκκλησία) θα τελεστεί η χειροτονία του εις Διάκονον, καθώς και το ετήσιο μνημόσυνο του Μητροπολίτου Κεφαλληνίας Κυρού Γερασίμου.






























Δεν υπάρχουν σχόλια: