e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Στην κατηγορία κειμένων Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας εντάχθηκε η ιταλική μετάφραση του Πατριαρχικού Γράμματος της 9.3.2019


Η Ιερά Μητρόπολη Ιταλίας και Μελίτης, κατόπιν προτροπής του Σεβ. Ποιμενάρχου της, Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κ. Γενναδίου, μετέφρασε στην ιταλική γλώσσα το πρόσφατο Σεπτό Πατριαρχικό Γράμμα της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιο (9.3.2019), και στην συνέχεια, δεδομένου οτι σε αυτό εκφράζονται για πρώτη φορά και με τον πλέον επίσημο και ισχυρό τρόπο βασικές θέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησιολογίας, το δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της βιβλιοθήκη, στην κατηγορία των κειμένων της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας.

Ας σημειωθεί οτι χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου από ολόκληρο τον κόσμο επισκέπτονται την πλούσια σε τίτλους ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της Μητροπόλεως Ιταλίας, προκειμένου να αναζητήσουν και να μελετήσουν την ορθόδοξη θεολογία στην ιταλική γλώσσα.

Όποιος επιθυμεί, μπορεί να μελετήσει το Σεπτό Πατριαρχικό Γράμμα πατώντας εδώ.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Eκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: