e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Κυριακή της Πεντηκοστής 2019 στην Addis Ababa της Αιθιοπίας


Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 16η Ιουνίου 2019, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, ιερούργησε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φρουμεντίου, φωτιστού των Αιθιόπων, στην Αδδίς Αμπάμπα.

Παρευρέθησαν ο Εξοχ. Πρέσβυς της Ελλάδος στην Αιθιοπία κ. Νικόλαος Πατακιάς μετά της συζύγου του Σοφίας, ο Εξοχ. Πρέσβυς της Σερβικής Δημοκρατίας στην Αιθιοπία κ. Alexander Ristic, ο Εντιμ. Πρόξενος της Ελλάδος στην Αιθιοπία κ. Εμμανουήλ Κουμπαράκης, ο Εντιμ. Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αδδίς Αμπάμπα κ. Δημήτριος Συκάς, Ορθόδοξοι Αιθίοπες, Ρώσοι, Σέρβοι και Έλληνες ομογενείς.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας, στο τέλος του οποίου ο Σεβασμ. ευχήθηκε το Πανάγιο Πνεύμα να δίνει φώτιση, σύνεση και χάρη σε όλους τους πιστούς.

Ευθύς, Σεπτή εντολή της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, πνευματικού Ηγέτου των Ορθοδόξων της Αφρικής, κ.κ. Θεοδώρου Β΄, ο Σεβασμ. κ. Δανιήλ απένειμε στον αποχωρούντα εξ Αιθιοπίας Εξοχ. Πρέσβυ κ. Πατακιά, το Πατριαρχικό Πιττάκιο του "Ανώτερου Ταξιάρχου" του Θρόνου, για τις υπηρεσίες του προς τον Ελληνισμό. Ο κ. Πρέσβυς θα υπηρετήσει ως εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Αγία Έδρα - Βατικανό.


























Δεν υπάρχουν σχόλια: