e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Εκπρόσωπος Τύπου ΔΙΣ: Περιμένουμε την ΚΥΑ που θα αποτυπώσει το πλαίσιο λειτουργίας των ναών [video]

Για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας και η Ανάσταση μίλησε στο LIVE NEWS ο μητροπολίτης Ιλίου και εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας.

Όπως τόνισε, μεταξύ των προτάσεων που έχουν συζητηθεί ανάμεσα στην Εκκλησία και την πολιτεία, είναι να γίνει η Ανάσταση στις 21:00 το βράδυ του Μ. Σαββάτου, να μπορεί να παρακολουθήσει περισσότερος κόσμος τις λειτουργίες στους ναούς και να γίνονται self tests στους ιερείς και το προσωπικό των ναών.

«Αυτά που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς και περιμένουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση να τα αποτυπώσει», σημείωσε ο κ. Αθηναγόρας, συμπληρώνοντας ότι οι λειτουργίες είναι εφικτό να γίνουν περισσότερες φορές, ώστε να μπορέσει περισσότερος κόσμος να επισκεφθεί τους ναούς για να προσευχηθεί.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναφέρθηκε στα rapid tests ή στους μοριακούς ελέγχους που θα πρέπει να γίνονται στους ιερείς και τους ψάλτες, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν κάποια ενημέρωση αν θα λάβουν δωρεάν self tests.


Δεν υπάρχουν σχόλια: