e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Εξεδήμησε προς Κύριον λόγω Covid-19 ο Αγιορείτης Ιερομόναχος Χρύσανθος Αγιαννανίτης

Στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο σήμερα 15 Απριλίου τ.ε. ένεκεν της πανδημίας Covid o Πανοσιολογιώτατος Ιερομόναχος Χρύσανθος Αγιαννανίης εκ της Συνοδείας της Ιεράς Καλύβης Τίμιου Προδρόμου της Ιεράς Σκήτης Αγίας Άννης Αγίου Όρους.

Ο τοις πάσι αγαπητός π. Χρυσανθος γεννήθηκε στην Πετρούπολη Αττικής με καταγωγή από την Μύκονο. Από παιδικής ηλικίας αγάπησε το Χριστο και αποφάσισε μετά τις σπουδές του να υιοθετήσει το μέγα και αγγελικό βίο των μοναχών. Μόλις αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών εντάχθηκε ως μέλος της Συνοδείας του Τίμιου Προδρόμου υπό τον Γέροντα Θεόληπτο Μοναχό, όπου έλαβε το όνομα του μακαριστού Αγιαννανίτου Γέροντος Χρύσανθου Ιερομόναχου (Βρεττού). Η ζωή του υπήρξε υποδειγματική για την πηγαία ευλάβεια του και την επιτυχή και πολύκαρπη ένθεη άσκηση του. Η παρουσία του και μόνο για δεκαετίες στην Αγία Άννα αποτελούσε εγγύηση για τον ιερό τόπο. Τα τελευταία χρόνια διέπρεψε και στο στίβο της πνευματικής πατρότητας, με εμφανή ωφέλεια σε πολλές ψυχές που αναζήτησαν κοντά του πνευματική στήριξη.

Δεν νοείται Αγία Άννα χωρίς εσένα π. Χρύσανθε. Θα μας λείπεις πάντοτε . Καλό Παράδεισο, π. Χρύσανθε. Σε αναμένουν στη Βασιλεία των Ουρανών η Κυρία Θεοτόκος η Αγία Άννα, ο Τίμιος Πρόδρομος και ο προπάππος σου Γέροντας Χρύσανθος καθώς και ο Όσιος Άνθιμος Αγιαννανίτης που σε αγαπούσε ιδιαίτερα για την αγνότητα του βίου σου την καλή σου μαρτυρία και την ανεξικακία σου προς πάντες.

Αδελφότης Θεοφιλαίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: