e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Άνω Βολίμες Ζακύνθου: Αρχιερατική Λειτουργία για τον Άγ. Δημήτριο και χειροτονία Διακόνου [90 photos]


Σήμερα, 26 Οκτωβρίου 2022, ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ προέστη της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Δημητρίου, στο ορεινό κεφαλοχώρι Άνω Βολίμες Ζακύνθου. Κατ' αυτή την Ευχαριστιακή Σύναξη χειροτόνησε Διάκονο τον κ. Διονύσιο Πομόνη, από το χωριό Τραγάκι του νησιού μας.
        Ο νέος Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, π. Διονύσιος Πομόνης, είναι 33 ετών, απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων, έγγαμος και πατέρας ενός τέκνου ολίγων μηνών, διακρινόμενος για το ήθος, την ταπεινοφροσύνη και την κηρυκτική δραστηριότητά του. Μέχρι τη σημερινή χειροτονία του διακονούσε άξια τον άμβωνα σε πολλές Ενορίες της Ζακύνθου ως περιοδεύων λαϊκός κήρυκας του θείου λόγου. Άξιος!!!
        Σημειωτέον ότι μαζί με τους ζακυνθίους Ιερείς που παραστάθηκαν, συμμετείχε και ο εκ της Μητροπόλεως Πατρών πνευματικός του νεοχειροτονηθέντος, π. Παναγιώτης Μπαχράς. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Νικήτας Αρετάκης, γόνος Άνω Βολιμών και Μέγας Ευεργέτης της Ενορίας.




























































































Δεν υπάρχουν σχόλια: